Båtmässans Hellström heter Yrvind

Segla non-stop från Europa till Nya Zeeland i en båt som är knappa sex meter lång och en meter bred är målet för Båtmässans publikdragare nummer 1. Sven Yrvind kommer till Båtmässan i Göteborg 9 februari.

Sven Yrvind har i snart 60 år varit en profil i båtvärlden. Många är hans seglingar som det berättats om på Båtmässans scen. I sommar ger han sig av i sin senaste båt, Exlex, och målet för seglatsen är Dunedin på Nya Zeelands sydö. Sven Yrvind kommer till Båtmässan 9 februari för att berätta om denna segling, men också om hur han ser på livet, som den problemlösare han är.

I Svens lokaler i Västervik är aktivitetsnivån hög. Dels planerar Sven segling och analyserar  hur vindar och strömmar i områdena han ska passerar brukar uppföra sig. Men lika mycket som seglingen planeras, lika mycket arbetar Sven med att utveckla Exlex så att den uppfyller hans högt ställda krav. På ett av borden i lokalen står en liten modell i trä av en båt, det visar sig vara Svens nästa båtprojekt så Sven tänker redan på kommande seglingar. Sven lever redan idag så som han kommer att leva när han ger sig ut på seglatsen. Han har redan börjat anpassa sig till den kosthållning som kommer gälla ombord på Exlex. Dock har han inte ändrat sin kosthållning till 100 % än, för det blir lite tråkigt att leva på müsli och sardiner nu när han befinner sig på land, men volymen på matintagen anpassar han så smått.

På Båtmässans stora scen kommer Sven att dela med sig av sitt seglingskunnande, sitt problemlösande och annat stort och smått. Under de tidigare gånger Sven gästat Båtmässan har de flesta, om inte alla, åhörare gått från föredraget med ett leende på läpparna. Något man räknar med även i år.

www.batmassan.se

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*