Premiär för ny Nimbus Weekender

På båtmässan Boot 2018 i Düsseldorf i januari är det världspremiär för Nimbus nya motorbåtsserie. Därefter väntar den svenska och övriga nordiska marknader.

Weekender 9 (W9) är den första modellen i en helt ny serie från Nimbus. Det är en 9 m weekendbåt tänkt för sociala aktiviteter men med övernattningsmöjligheter för fyra personer.

Båten är fulladdad med Nimbus DNA och designelement från historiska nimbusmodeller. Likheterna med Nimbus 26 DC är tydliga samtidigt som det finns delar från 21 DC, 32 DC, Max II, R-serien och nya Drophead.

– Vi har valt ut det bästa av det bästa och har med stor omsorg förädlat design, funktionalitet, säkerhet och komfort för alla ombord. Weekender 9 kan utrustas med inombordare eller utombordare, säger Jonas Göthberg, försäljningschef hos Nimbus.

De nya båtarna har en helt ny design med luftsmorda, stegade skrov. Båtarna har minimal planingströskel och ett skarpt förskepp. Maxfarten anges till drygt 40 knop.

Motoralternativen är utombordare eller Volvo Penta inombordare D3 eller V8 (katalysator) upp till 350 hk.

Den nya Nimbus-serien kommer att finnas tillgänglig i tre skrovlängder 8, 9 och 11 m. Serien består av tre olika modeller för specifika användningsområden. Weekender (W9, W11) för dagsutflykter och sociala aktiviteter. Tender (T8, T9, T11) för alla typer av dagliga aktiviteter, transport, vattensporter och lek samt Commuter (C8, C9, C11) för transport året runt.

Teknisk specifikation
Längd:                         9,35 m
Bredd:                          2,95 m
Vikt:                              2 800 kg med 350 hk motor
Bränsletank:               260 liter
Vattentank:                 80 liter
Kylskåp:                       65 liter
CE-kategori:                C
Kojer:                            2×2
Maxfart:                        +40 knop
Motoralternativ
Utombordare:              upp till 350 hk
Inombordare:              VP V8-300/350 CE upp till 350 hk
VP diesel D3-220 hk

www.nimbus.se

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*