32,5 m långfärdslyx i superklass

Numarine 32xp Marla är en superlyxig långfärdsbåt för den som har fickorna fulla med pengar. Denna italienska designade yacht bjuder bland annat på 300 m2 boyta och 4 000 Nm räckvidd för den som vill åka långt.

M/Y Marla är den första i en serie 32XP så kallade ”explorer vessels”. Det är en av de mest populära yachttyperna idag när miljonärerna vill ha något annat än bara lyx och flärd. De vill kunna ta sig långt bort, även till trakter som kräver mer än vanligt av båten.

Den här yachten är därför byggd med ett deplacerande skrov i stål. Volymen är lite under 300GT. Båten har en toppfart på 14 knop och en marschfart på 12 knop. Vid 9 knop är räckvidden hela 4 000 Nm.

Numarine är ett europeiskt yachtvarv med huvudkontor i Istanbul i Turkiet. De bygger yachter på 62–130 fot med M/Y Marla som sitt nya flaggskepp. Båten har redan sålts i tre exemplar, som alla ska vara sjösatta till sommaren 2018.

M/Y Marla är ett exempel på en kompakt explorer yacht. Jämfört med en vanlig båt är volymen enorm, men många liknande yachter i samma längdklass har betydligt mindre inre utrymmen.

Hon är byggd med stålskrov och överbyggnad i glasfiberarmerad plast (GRP). Båten ska vara enkel att hantera för en kapten som klarar sig utan maskinist (!) tack vare ett användarvänligt kontroll- och övervakningssystem utvecklat av Energy Solutions.

Yachten hanterar upp till tolv gäster plus besättning. Särskild vikt har lagts vid att göra henne tyst och vibrationsfri med hjälp av modern teknologi. Enligt varvet är ljudnivån ombord aldrig över 45 dBA även under gång.

För konstruktionen svarar Umberto Tagliavini medan inredningen har designats av Can Yalman. Liksom i alla Numarines båtar kan kunderna få skräddarsydd inredning, material och textilier.

Som framgår av bilderna är det generösa utrymmen på alla däck. Även badplattformen påminner om en större yacht med plats för ett antal soldyrkare. På däck finns bland annat plats för en 9 m RIB tender från grekiska Technohull samt två vattenskotrar och en 2,5 tons kran.

Tekniska fakta
Längd:               32,5 m
Bredd:               8,00 m
Djup:                  2,1 m
Vikt:                   234 ton
Toppfart:          14 knop
Marschfart:     12 knop
Räckvidd:          4 000 Nm vid 9 knop
Bränsle:            26 000 liter
Vatten:              3 500 liter
Svartvatten:     2 000 liter
Gråvatten:       2 000 liter
Motorer:           2 x CAT C18 Acert C 715 hk @ 2100 rpm
Generator:       2 x 60 kW @1500 rpm, 220/400V trefas
1 x 22 kW @ 1500 rpm, 220/400V trefas

Info:                   http://www.numarine.com/

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*