Anrikt franskt varv storsatsar

Franska Couach med anor från 1897 satsar på allt modernare och fräckare båtar. nyligen har e skrivit kontrakt på två snabba motorbåtar, Couach 1100 S och 1900 som båda ingår i varvets serie kallad Mediterranean.

Båtarna är designade av varvets egen konstruktör Clement Carbonne. Liksom varvets grundare, Guy Couach, satsar han på klassiska båtar med elegant retrokänsla

1100 S har ett djupt V-format skrov. Det är en stor öppen båt på 11,40 m med sober design och sportigt utseende. Båten har designats för snabb cruising, särskilt i grunda vatten som förhållandena är runt varvet där båtarna byggs.

Utformad som en stor dagtursbåt erbjuder 1100 S hög komfort för båtägaren tillsammans med familj och vänner. Båten har bland annat en stor badplattform och flera andra utrymmen för soldyrkare.

Utrymmena ombord är mycket flexibla. Till exempel kan soffan bakom förarplatsen användas åt båda håll beroende på behov oh det är enkelt att ta sig runt båten tack vare stora gångbord.

Ett yttre pentry på däck är placerat om styrbord medan en dörr på babordssidan leder till ett skyddat utrymme med dusch och en kabin med dubbelkoj.

1100 S är försedd med dubbla utombordare och en tank på 770 liter. De första leveranserna sker till sommaren.

Den större modell 1900 är flaggskeppet i Couachs Mediterranean serie med flybridge. Båten är 19,55 m över allt och har konstruerats för att vara både flexibel och extremt sjövärdig.

Båten har en låg, sportig profil som ska vara tidlös. Den påminner mycket om en äldre modell från Couach, 195 Fly yacht, av vilka mer än ett dussin fortfarande är i drift.

Båten är välutrustad med flera kabiner och även besättningsutrymmen för två.

Motoriseringen är två Volvo Penta 900 hk dieselmotorer och lång räckvidd tack vare en bränsletank på 4 000 liter.

Varvet bygger även yachter upp till 50 m. En av deras designers är den välkända norrmannen Espen Öino.

Info: http://couach.com/en/en-home-page/

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*