18 januari, 2018

Hydrographica tänker om – gör båtsportkort

Sedan år 2000 har Hydrographica producerat över 100 detaljerade specialsjökort längs kusten. I Stockholms skärgård har det blivit närmare 50 stycken.

Det blir mycket att hålla reda på för navigatören. Därför har Hydrographica nu inlett en övergång till traditionellt båtsportkortformat och bygger successivt ihop lösbladen till sammanfogade enheter. För Stockholms skärgård kommer det att handla om tre sådana sammanhängande områden där de befintliga luckorna blir sjömätta och fyllda.

Först ut blir Stockholms södra skärgård, där 15 tidigare kort i A2-format samlas till ett 40-sidigt A3 båtsportkort som täcker hela den yttre skärgården mellan Runmarö och Huvudskär.

Båtsportkortet innehåller dessutom en spännande bonus: Hydrographica har äntligen fått ett efterlängtat tillstånd från Försvarsmakten att göra specialer över de fina men lite okända skärgårdarna Stabbo och Bodskär utanför Ornö. De områdena inkluderas nu i det nya kortet, som får en extremt vädertålig utformning och kommer att introduceras på Allt för Sjön.

www.hydrographica.se