25 fots daycruiser från Invictus

Invictus Yacht 250CX är en komfortabel daycruiser med sterndrive, formgiven av en yachtdesigner. Båten har världspremiär på båtmässan i Düsseldorf som öppna 20 januari.

Den 7,75 m långa 250 CX är designad av Christian Grande, som är välkänd för sina stora lyxyachter. Den nya Invictusmodellen hamnar storleksmässigt mellan 240CX och 280CX, varav den senaste hade sin premiär i Düsseldorf 2017.

Till skillnad från många andra liknande båtar i samma storleksklass har 250CX inombordare och 250 hk sterndrive. Det ger en del fördelar även båten inte blir lika lätthanterad som med en utombordare. En av de största fördelarna är att båten kan förses med en stor badbrygga som täcker hela båtens bredd, vilket passar bra för den som främst vill ut och sola och bada vackra dagar.

Designen känns tämligen traditionell för en Medelhavsbåt med ett stort soldäck i fören, en styrkonsol med bra väderskydd och akterbänk plus en stor badbrygga. Innerutrymmena är, enligt varvet, större än i liknande båtar i samma längd och detaljutförandet sägs vara i toppklass, enligt Invictus.

Under däck finns utrymme för tvättmöjligheter och en toalett.

Med sterndrive och 250 hk anges toppfarten för Invictus 250CX till 38 knop medan en komfortabel marschfart är 25 knop.

På mässan visas även Invictus 200FX för första gången.

Tekniska fakta
Längd:                7,75 m
Bredd:                 2,50 m
Vikt:                    1 950 kg
Personer:         8
Marschfart:     25 knop
Toppfart:          38 knop
Motor:               250 hk
Bränsle:             270 liter
Vatten:              50 liter
Design:              Christian Grande

Info:                   www.invictusyacht.com

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*