Häftigaste seglingsprogrammet på länge i Göteborg

Inspiration, tips, råd och spännande berättelser präglar årets scenprogram på Båtmässan i Göteborg. Många profiler inom segling kommer att finnas med på plats och redan öppningshelgen 3–4 februari rivstartar seglingsupplevelserna på scenen. Både lördagens och söndagens program handlar till 100 procent om segling.

Martin Strömberg deltar som enda svensk i Volvo Ocean Race 2017-2018, hans fjärde race. Denna gång som vaktkapten, rorsman och trimmare ombord på Turn the Tide on Plastic. Martin har en unik erfarenhet av hur man utvecklar unga talanger, vad som krävs för att bli professionell seglare, hur framgångsrika lag byggs och vilket ledarskap som krävs för att bli en vinnare. Mässans besökare får ta del av Martins fängslande berättelse och konkreta tips.

Roger Nilson är en av Sveriges största seglarlegender med sina åtta varv runt jorden. Roger Nilson hoppade av jobbet som läkare inför den svenska America’s Cup-utmaning 1977. Sedan dess har det ena projektet efter det andra avlöst varandra och han har aldrig varit utan jobb på haven. Roger kommer dela med sig av sina erfarenheter som navigatör, dela med sig av seglingsminnen och hur det är att gå tillbaka till 8 till 5-jobbet som läkare.

Lage Larsson, TV-meteorologen, är Sveriges främsta seglingsmeteorolog och har i mer än 30 år arbetat med specialprognoser för skärgårdsvädret. Tillsammans med Roger Nilsson, som han under åren kappseglat mycket med,  kommer Lage dela med sig av konkreta tips hur man blir en fena på meteorologi och strategi. Fokus kommer att ligga på distanskappsegling på Västkusten.

– I snart 21 år har jag jobbat med Båtmässan och jag tror aldrig att vi har haft ett så vasst scenprogram, säger Bengt Wallin, Senior Advisor Båtmässan.

– Lördagen blir en rivstart på seglingsföredragen och dessa följs av berättelser om segling i irländska, skotska, spanska, portugisiska och även västindiska vatten. Hur det är att segla ensam och i en liten båt kommer den alltid lika populära seglingsprofilen Sven Yrvind berätta om senare under Båtmässeveckan, avslutar Bengt.

www.batmassan.se

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*