22 januari, 2018

Grundsunds Båtklubb ”Årets Båtklubb” 2017

Grundsunds Båtklubb är Årets Båtklubb 2017. Tidningen Båtlivs redaktion har utsett denna populära båtklubb i konkurrens med andra båtklubbar i hela Sverige. Prisutdelningen sker på Stora scenen på Båtmässan i Göteborg lördag 3 februari.

Priset är båttillbehör värda cirka 150 000 kr samt en vacker skylt i ädelträ och komposit att placeras på klubbstugan. Skylten är tillverkad av Thore Berntson Båtbyggeri i exklusivt lackad mahogny och glasfiber.

Utmärkelsen ges till en båtklubb, ansluten till något av SBU:s båtförbund, som i sitt arbete har skapat goda förutsättningar för gott kamratskap, trivsam samvaro, gott sjömanskap, sjösäkerhet och förståelse för en god miljö hos sina medlemmar.

– Det här är en väldigt rolig nyhet för oss. Vi trodde inte att chanserna var så stora, men blev desto gladare för att få den här utmärkelsen, säger Kjell Göthesson, ordförande i Grundsunds Båtklubb.

– Vi har inte bestämt vad vi ska göra med priserna, men vi har en livaktig förening med en stor ungdomsavdelning där många kan få del av detta. Vi lovar att förvalta utmärkelsen efter bästa förmåga.

Tidningen Båtlivs motivering till priset:

”Grundsunds Båtklubb är ett föredöme på många plan. Klubben har en omfattande verksamhet under hela året, prioriterar ungdomar, ökar tillgängligheten för alla, omfattande vår- och höstutbildning och ett mycket fruktbart samarbete med kommunen.”

– Grundsunds Båtklubb står för det som kännetecknar en bra båtklubb. Den har ett starkt engagemang och en verksamhet som omfattar unga och gamla, nybörjare och mer erfarna båtmänniskor, säger Lars-Åke Redéen, Båtlivs chefredaktör.

Den vinnande klubben bildades 1973 och har 320 medlemmar.

Prisutdelningen äger rum på Båtmässan i Göteborg lördagen 3 februari kl. 11.00. Priset delas ut av Bengt Gärde, ordförande i Svenska Båtunionen (SBU).

Tävlingen Årets Båtklubb arrangeras av tidningen Båtliv, som är officiellt organ för Svenska Båtunionen (SBU) och Europas största båttidning. Tidningen når med sin upplaga på 139 200 exemplar (TS 2014) sex gånger per år båtägare i hela landet.

Bildtext: Grundsunds Båtklubb har utsetts till Årets Båtklubb 2017. Klubben är mycket aktiv hela året runt och har cirka 320 medlemmar.