26 januari, 2018

Sjöskolan startar seglarskola

Sjöskolan på Beckholmen startar under våren 2018 seglarskola i samarbete med Gamla Stans Yacht Sällskap.

– Vi är mycket glada och stolta över att kunna erbjuda seglarskola centralt i Stockholm. Seglarskolan är en naturlig utveckling för fritidsdelen av skolan. Elever som har gått förarintyg- och kustskepparkurser frågar ofta om fler möjligheter att komma ut på sjön, än vad vi har kunnat erbjuda tidigare säger Stina Jansson, vd för Sjöskolan.

– I Gamla stans Yacht Sällskap (GSYS) har vi under en tid funderat på hur vi skulle kunna starta seglarskola med våra J80. Nu har vi i Sjöskolan funnit en partner som har alla möjligheter att få det att fungera, vilket vi är mycket glada för, säger Christer Salen, ordförande i GSYS.

Båtarna skolan använder är J80. Den liknar de båtar (J70) som används i Allsvenskan i segling. J80 är en liten kölbåt, är lättmanövrerad och svarar snabbt på rörelser i rodret och skotning av segel, vilket gör den till en bra båt att lära sig segla i. De utgår från Sjöskolans brygga på Beckholmen och vi seglar initialt på vattnet runt omkring Beckholmen.

www.sjoskolan.se

 

Bilder:

Stockholm International Team Race maj 2017. Foto: Lennart von Sydow.

GSYS utbildning med J80. Foto: Carin Hildebrand.