26 januari, 2018

Princess 78-fots flaggskepp för ultimat avkoppling

Helt nya Princess S78, som har världspremiär på Boot i Düsseldorf, är den ultimata yachten för att koppla av på sjön, enligt varvet. Denna bjässe på 25 m och 50 ton är onekligen en rejäl pjäs med en härlig layout.

Det nya flaggskeppet i engelska Princess S Class serie är något alldeles extra. Det är lätt att se på den stora båtmässan Boot Düsseldorf, där yachten har premiär den här veckan.

Allting ombord är enkelt att nå från den stora sittbrunnen modell öppen salong. Inredningen är uppbyggd med moduler, så att det ska bli enkelt att anpassa den här bjässen efter vars och ens behov. Allt från det välutrustade utepentryt till den förstklassiga ljudanläggningen från NAIM Audio håller toppklass.

Det engelska varvet är verkligen en lyxbåtsproducent fullt i klass med de italienska namnkunniga varven och hemmakonkurrenten Sunseeker. Den senare inriktar sig lite mer på dem som vill ha en mer machobetonad båt.

Som alltid med nya Princess är byggmetoderna moderna. Skrov och däck tillverkas med vakuuminjicering. Den extra styrkan i det lätta laminatet är en av förklaringarna till att båten är god för en toppfart på 39 knop.

S78 har en väl dold flybridge, en så kallad sportbridge, som kan anpassas på många sätt för att klara av flera gäster eller bara ett par som vill njuta i stillhet i solen.

Aktern har på allt fler nya stora motorbåtar börjat utvecklas till en aktivitetsavdelning à la superyacht. Så även på denna båt, där en hydrauliskt nedsänkbar badplattform även är basen för en 4,45 m tender.

Däckssalongen är hjärtat för att umgås ombord. I denna stora sportyacht är dock intrycket av stora ytor bortrollat, så som det gärna blir när en designer får dra ut linjerna ordentligt.

Under däck finns plats för upp till åtta gäster. Liksom huvudsalongen har de utsikt via stora fönster i skrovsidorna.

Skrovet hos S78 är planande. Med två stycken MAN 1900 hk dieselmotorer är toppfarten 39 knop.

 

Tekniska fakta

Längd:         24,66 m

Bredd:          5,76 m

Djup:            1,77 m

Vikt:              49,5 ton

Bränsle:       6 000 liter

Vatten:         1 150 liter

Hålltank:      200 liter

Svartvatten: 450 liter

Motorer:       MAN V12 (2 x 1800 hk). Toppfart 36–38 knop

MAN V12 (2 x 1900 hk). Toppfart 37–39 knop

Info:              www.princessyachts.com