30 januari, 2018

Heta premiärer på Båtmässan i Göteborg

Båtmässan i Göteborg 3–11 februari har i år gott om riktigt intressanta premiärer som spänner över hela båtlivet. Nimbus Weekender 9 och More 40 kommer direkt från den stora båtmässan Boot Düsseldorf till Båtmässan.

– Det som är kul är att vi har premiärer på alla typer av båtar. Allt från nya sportfiskebåtar till nya segelbåtar och nya aluminiumbåtar. Premiärerna spänner över hela sortimentet, säger Jacob Ryder, affärsansvarig för Båtmässan.

Det blir fler stora segelbåtar på Båtmässan. Förutom More 40 visar Navigare Yachting nya Jeanneau 440.

Bland övriga svenska premiärer märks Greatline 315 DC och 230 WA, Micore 460 Fishing och 460 Flexibel, Nautus 750 och Ryds 448 Sport. Alla premiärer finns nedan i en lista.

Båtmässan bjuder även på det kanske häftigaste seglingsprogrammet på 20 år. Många profiler inom segling kommer finnas med på plats och redan öppningshelgen rivstartar seglingsupplevelserna på scenen. Både lördagens och söndagens program handlar helt om segling.

Bland de medverkande finns Volvo Ocean Race-seglaren Martin Strömberg, jorden-runt-seglaren och navigatören Roger Nilson samt Lage Larsson, TV-meteorolog. Under mässans andra helg finns även seglingsprofilen Sven Yrvind på plats för att berätta om sin planerade långsegling.

Att sportfiske är populärt kommer synas på Båtmässan. Dels med en betydligt större sportfiskeavdelning än tidigare år, dels hos två av båtföretagen från Småland. I Linder Aluminiumbåtars och Ryds montrar blir sportfiskeinslagen framträdande.

Linder Arkip 530 visas för första gången på Båtmässan och även fiskeversionerna av 445 Catch och Arkip 460 finns med. För att ytterligare slipa på sina sportfiskebåtar och göra dessa rätt för den hugade köparen samarbetar Linder Aluminiumbåtar med den kända fiskeprofilen Claes ”Svartzonker” Claesson.

Hela fem av premiärbåtarna som visas kommer från Skaraborg, kanske inte den del av Sverige som vi förknippar med båtbyggeri. Greatline Boats från Skövde kommer premiärvisa sin nya modell 315 DC och även två versioner av helt nya 230 WA. Micore i Lidköping kommer att visa nya 460 Fishing och 460 Flexibel.

Båtmässan i Göteborg storsatsar på barnen. Mässan vill visa barn och barnfamiljer allt det roliga som ett båtliv, eller vattenliv som Båtmässan gärna säger, är ett av de viktigaste inslagen i Båtmässan. Båtlivs läsare och SBU:s medlemmar går in ”två för en” på vardagar (måndag–fredag).

Alla barn och ungdomar till och med 16 år som besöker mässan i sällskap av vuxen erbjuds fri entré.

www.batmassan.se

 

Världs- och Sverigepremiärer på Båtmässan
Arronet 18C
Askeladden C83 Cruiser
Anytec A27 och A23
BRIG Eagle 10
BRIG Eagle 6
Buster M1
Buster Magnum
Buster Super Magnum
Falcon BR6
Falcon BR7
Greatline 315DC
Greatline 230 WA
Micore 460Fishing
Micore 460Flexibel
More 40
Nautus 750
Nitro Z21
Patrol Aluminium RIB 600
Ryds 448 Sport
Sandström 625CC
Silver Fox BR
Silver Fox Avant
Stabicraft 2400 Supercab
Stabicraft 2750 Ultra Centrecab XL
Sting 630 FT
Quicksilver Activ 875 Sundeck
Quicksilver Capture 675 Explorer Pilothouse
Uttern S65

Bildtexter:
Nimbus Weekender 9.


Sven Yrvind.