Oerhört tätt i Volvo Ocean Race

Det är oerhört tajt i ledningen för Volvo Ocean Race, som nu är på väg mot Hongkong efter etappmålet i Melbourne, Australien.

Torsdagen 11 januari hade AkzoNobel en knapp ledning på knappt 3 Nm före tvåan MAPFRE, som är totalledare i racet. Den tidigare ledaren i Leg 4, Turn the Tide on Plastic, hade då halkat ner till en femte plats.

På tredje plats låg Vestas, knappt 6 Nm efter ledaren, medan Team Brunel låg sist – endast 30 Nm efter ledaren.

Enligt rapporter från båtarna på sociala medier var det mycket varmt och relativt vindstilla på havet. Flera av besättningarna hade full koll på sina medtävlare, som låg inom synhåll för varandra.

Det har varit turbulent i resultatlistan under stora delar av Leg 4. Båtarna har mer eller mindre legat hack i häl på varandra med goda och mycket varma vindar.

MAPFRE:s skeppare, Skipper Xabi Fernandez, såg flera möjligheter för sin besättning att nå en bättre placering än den sjätteplats båten låg på under onsdagen.

Efter en serie gippar längs Australiens kust väntade en långsträckt segling längs Coral Sea och Solomon Islands, som är den första större waypointen på den 6 000 Nm lång delsträckan till Hongkong. Båtarna beräknas nå Hongkong innan helgen.

Vindarna under de första dygnen av Leg var mellan 15 och 20 knop.

Följ Volvo Ocean Race här: www.volvooceanrace.com

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*