3 februari, 2018

Årets Båtklubb firades på Båtmässan i Göteborg

Årets Båtklubb firades på Båtmässan i Göteborg 3 februari 2018. Det är Grundsunds Båtklubb, som mottog priset av Svenska Båtunionens ordförande, Bengt Gärde.

Årets Båtklubb är den finaste utmärkelse en svensk båtklubb kan få. Tidningen Båtliv med sina 140 000 läsare tar fram den bästa båtklubben varje år och belönar denna med ett digert prisbord med båttillbehör.

Årets vinnande klubb fick båttillbehör och värdecheckar till ett värde av cirka 150 000 kr. dessutom fick de en specialgjord skylt att hänga på klubbhuset. Skylten är gjord i ädelträ och komposit av båtbyggaren Thore Berntson och i sig ett fantastiskt hantverk.

Utmärkelsen ges till en båtklubb, ansluten till något av SBU:s båtförbund, som i sitt arbete har skapat goda förutsättningar för gott kamratskap, trivsam samvaro, gott sjömanskap, sjösäkerhet och förståelse för en god miljö hos sina medlemmar.

– Det här är en väldigt rolig nyhet för oss. Vi trodde inte att chanserna var så stora, men blev desto gladare för att få den här utmärkelsen, säger Kjell Göthesson, ordförande i Grundsunds Båtklubb.

– Vi har inte bestämt vad vi ska göra med priserna, men vi har en livaktig förening med en stor ungdomsavdelning där många kan få del av detta. Vi lovar att förvalta utmärkelsen efter bästa förmåga.

Tidningen Båtlivs motivering till priset:

”Grundsunds Båtklubb är ett föredöme på många plan. Klubben har en omfattande verksamhet under hela året, prioriterar ungdomar, ökar tillgängligheten för alla, omfattande vår- och höstutbildning och ett mycket fruktbart samarbete med kommunen.”

– Grundsunds Båtklubb står för det som kännetecknar en bra båtklubb. Den har ett starkt engagemang och en verksamhet som omfattar unga och gamla, nybörjare och mer erfarna båtmänniskor, säger Lars-Åke Redéen, Båtlivs chefredaktör.

Den vinnande klubben bildades 1973 och har 320 medlemmar.

Prisutdelningen äger rum på Båtmässan i Göteborg lördagen 3 februari kl. 11.00. Priset delas ut av Bengt Gärde, ordförande i Svenska Båtunionen (SBU).

Tävlingen Årets Båtklubb arrangeras av tidningen Båtliv, som är officiellt organ för Svenska Båtunionen (SBU) och Europas största båttidning. Tidningen når med sin upplaga på 139 200 exemplar (TS 2014) sex gånger per år båtägare i hela landet.

 

 

Bildtexter:

Grundsunds Båtklubb mottog priset som Årets Båtklubb 2017 på Båtmässan i Göteborg lördagen 3 februari 2018.

SBU:s ordförande, Bengt Gärde (t. h.), delar ut priset till Kjell Göthesson, ordförande i Grundsunds Båtklubb.