Seglarprofilerna som vågar på Båtmässan

Det finns vissa personer som går sin egen väg och förändrar, inte bara sina egna liv, utan också många av de regler som vi trodde gällde. Den 9 februari gästas Båtmässans scen av Sven Yrvind som delar med sig om den spännande seglingen han startar i sommar.

Att segla non-stop från Europa till Nya Zeeland i en båt som är knappa sex meter lång och en meter bred. Och Thomas Darholm, som berättar om sin äventyrssegling till Färöarna. På plats finns också Linda Lindenau, jordenruntseglare, som vågade förverkliga sin dröm

Sven Yrvind har i snart 60 år varit en profil i båtvärlden. I sommar ger han sig av i sin senaste båt, Exlex, och målet för seglatsen är Dunedin på Nya Zeelands sydö. Om denna segling berättar Sven, men också om hur han ser på livet, kommande seglingar och nästa båtprojekt, som redan finns i modellform.

Thomas Darholm lever två liv. Ett som teknisk direktör på företaget COWI Sverige. Men för många är han mer känd som äventyrsseglare. På Båtmässan får vi följa med Thomas på en äventyrssegling till Färöarna och vägen dit via Shetlandsöarna och fågelön Fair Isle. Det är en resa med fantastisk natur, ett rikt djurliv men också minnesvärda möten med människor. Thomas delar också med sig hur åhörarna kan kombinera sitt ”vanliga” liv med ett mer äventyrligt sådant.

Linda Lindenau lever sedan 2010 på segling och har just nu en paus från en pågående jordenruntseglats. En 13-månaders segling, med en väninna och barnen, förändrade Lindas liv för alltid. Linda delar med sig av sina erfarenheter, hur hon etablerat sig i en mansdominerad värld och hur hon vågade förverkliga sin dröm. Låt dina beslut styras av lust i stället för rädsla är temat för Lindas framträdande på Båtmässans scen.

Scenprogram: https://batmassan.se/hem/program/scenprogram-2018/?program_date=20180209#program

Snabbfakta Båtmässan 2018

  • Båtmässan pågår mellan 3-11 februari.
  • Totalt finns 279 företag/föreningar/organisationer och myndigheter representerade.
  • Totalt utnyttjas cirka 30 000 kvadratmeter för montrar och aktiviteter.
  • Totalt finns det 425 båtar/flytetyg utställda, varav 19 segelbåtar, 354 motorbåtar, 13 kanoter/kajaker, 27 vattenskotrar och 12 “övriga” båtar.

Bilderna:
Sven Yrvind.


Linda Lindenau – jordenruntseglare som vågade förverkliga sin dröm.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*