Största motorn i Galeons nya ”game-changer”

Polska motorbåtsvarvet Galeon valde det allra största motoralternativet för sin senaste modell. Med Volvo Penta D13-1000 får nya 640 Fly prestanda i toppklass. Premiär på Miami International Boat Show.

Det polska varvet tecknade för ett par år sedan ett avtal med en stor amerikansk distributör med återförsäljare runt hela kontinenten. Det innebär en rejäl ökning för Galeon, som dittills hade haft sin största marknad bland ryska kunder och även säljs i bland annat Sverige.

Galeon 640 Fly har designats för att skapa maximala utrymmen med en lyxig känsla på sina tre däck. Detsamma gäller motoriseringen med två D13-1000, som ger en acceleration från noll till planing på sex sekunder och båten når toppfarten 28 knop efter endast 24 sekunder.

Den nya båten är på 68 fot (20,8 m) och är 5 m bred. Den väger 31 ton och har ett djupgående på 1,45 m.

Galeon, som byggs nära Gdansk i norra Polen, grundades 1982.

Tekniska fakta
Längd:               20,80 m
Bredd:               5,00 m
Djup:                  0,95 m
Vikt:                   31 ton
Bränsle:            2×1 300 liter
Vatten:              800 liter
Personer:          14
CE-klass:           B

Info: http://www.galeon.se/

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*