Grandezza 37 CA lanseras i Helsingfors

På Helsingfors båtmässa, som öppnar lördag 10 februari, lanserar Grandezza planerna för sin nya 37 CA. Det är en nyutvecklad kabinbåt som får sin officiella premiär i augusti i år.

Nya Grandezza 37 CA har allt det som vi har sett på ett antal moderna motorbåtar de senaste åren, men det finska företaget har tagit ett steg till med sin produktutveckling som oftast ligger i topp.

Salongen och akterdäck blir en enhet när en tredelad skjutdörr öppnas och ett stort skjutbart tak över hela salongen släpper in solljus.

Ombordstigningen sker främst via badbryggan. Här finns även plats för fendertar och ankringsutrustning. Föraren har en egen dörr ut till skarndäck om styrbord, vilket underlättar mycket vid hantering i hamn, tilläggning m m.

Salongen är rymlig med pentry på styrbords sida och en sittgrupp med L-soffa om babord. Med skjutdörrarna öppna förvandlas salongen till ett enormt gemenskapsutrymme. Sittmöblerna är placerade så att alla passagerare har bra sikt ut även under färd. Den aktre salongsdörren är i rostfritt med inramat glas. För den som vill finns även ett solutrymme på fördäck.

Ägarkabinen är placerad föröver med en stor dubbelsäng. Stora skrovfönster i sidorna släpper in ljus och ger panoramautsikt även från kabinerna. Gäster kan bo i en midkabin midskepps med två separata bäddar, som även kan förvandlas till en dubbelbädd på 2×2 m.

Även toaletten med dusch är placerad midskepps i två utrymmen som avskiljs med en dörr.

Tekniska fakta

Längd:                11,55 m

Bredd:               3,50 m

Djup:                  0,70/1,20 m

Vikt:                    7 500 kg

Personer:         10

Bäddar:             2+2+2

Motor:               2×260 – 350 hk

CE-klass:           B

Bränsle:             650 liter

Vatten:              260 liter

Hålltank:           160 liter

Toppfart:          34–36 knop

Marschfart:     24–26 knop

Info:                   www.gbm.se

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*