13 februari, 2018

Lyxig cruiser utan kapellproblem

Boarncruiser 1250 Elegance är en helt ny yacht med en teknik som tar bort problemet med trasslande kapell. Canopeasy system heter lösningen.

I början av mars lanseras holländska Boarncruiser 1250 Elegance med det innovativa Canopeasy system vid varvet i Jirnsum.

Med dimensionerna 12,50×4,36 m är det här en rejäl cruisingbåt. 1250 är lyxigt inredd och sägs bli mycket komfortabel för att kunna leva bekvämt ombord, både i salongen och på nedre däck. På salongsdäck finns breda utrymmen på båda sidor för den som vill kunna ta sig runt båten.

Dörren till salongen är gjord av skjutdörrar i fyra delar, som kan öppnas helt för att släppa in maximalt med ljus och luft. Det är runt detta utrymme som den nya lösningen i stället för traditionellt kapell ska användas. Canopeasy systemet är enkelt att stuva undan, men framför allt enkelt att sätta upp. Med hjälp av fästanordningar i taket och längs nederkanten fästs det sekundsnabbt. Borta är allt trassel med blixtlåsar, bågar och knappar.

Salongen har ett stort pentry i ett arrangemang längs ena sidan, med möjlighet att serva besättning och passagerare både ute och inne. Här finns även en bekväm styrplats för två personer på styrbords sida samt en sittgrupp om babord. På undre däck finns två kabiner med dubbelsängar, ett stort badrum med separat dusch och inbyggd tvättmaskin med torktumlare.

Under utvecklingen av Elegance 1250 var sjöegenskaperna och utrymmena ombord i fokus. Motoriseringen är typisk för kanalbåtar, en singelmonterad diesel på 150 hk.

 

Tekniska fakta

Längd:         12,50 m

Bredd:          4,36 m

Djup:            1,10 m

Kojer:            4 + 1

Bränsle:       800 liter

Vatten:         600 liter

Hålltank:      250 liter

CE-klass:     B

Material:       stål

Motor:           1×150 hk Volvo Penta

Pris:              4,3 Mkr

Info:              https://www.boarnstream.com/elegance/sedan/1250