15 februari, 2018

Linda Lindenau pratar långsegling hos Sjöskolan

Långseglaren och charterskepparen m m Linda Lindenau är hemma på ett kort besök i Stockholm några veckor innan hon åker tillbaka till Nya Zeeland för att fortsätta varvet runt jorden. Hon håller ett föredrag på Sjöskolan söndag 18 februari och ett på tisdag 20 februari innan hon åker tillbaka till Nya Zeeland för att fortsätta varvet runt jorden.

– Det finns mycket vänlighet i vår värld. I mitt huvud trängs minnen av människor jag mött under min segling runt hittills runt halva jorden. Hamnkaptener, taxichaufförer, människor i butiker och restauranger, och vanliga människor på gatan. Alla jag hittills mött har varit glada, vänliga och hjälpsamma. Inte alltid nöjda med sitt liv, i sitt land, men alltid vänliga mot mig. Havet är blått över hela jorden, människor är vänliga och hjälpsamma, jag ser med tillförsikt fram emot att segla nästa halva, säger Linda Lindenau.

Sjöskolan på Beckholmen har under våren startat upp nya korta kurser och föreläsningar för den som önskar fördjupa sina kunskaper inom olika områden, som praktisk sjösäkerhet, långfärdssegling och meteorologi.

– Flera av våra ordinarie intensivkurser tar upp kunskaper i samma områden, men ur olika vinklar. Genom de korta kurserna ger vi tillfällen till fördjupade kunskaper som överbryggar kunskaper till nästa kurs, eller fördjupar de kunskaper man redan har både teoretiskt och praktiskt. Lindas föredrag kan alla som vill bli inspirerade att ge sig ut mer på vattnet ha glädje av, vare sig det handlar om att våga ta sig ur badviken eller ut på de stora haven, då Linda delar med sig av både framgångar och misslyckande, som stärker den som lyssnar i att känna att inget är omöjligt bara viljan finns.

http://www.sjoskolan.se/vara-utbildningar/Linda_Lindenau_Reflektioner_halvvags_jorden_runt

Vårens nästa föreläsning är 25/2 kl. 17-19.30. Då föreläser långseglaren, kanalfararen och meteorologen Anna Eronn om Från jetströmmarna till den lokala sjöbrisen.

http://www.sjoskolan.se/vara-utbildningar/Fran_jetstrommarna_till_sjobrisen

Sist den här våren är kursen Praktisk sjösäkerhet på en kväll 17/4 kl. 18-21.

http://www.sjoskolan.se/vara-utbildningar/praktisk-sjosakerhet

Info: www.sjoskolan.se

Bild: Linda Lindenau ombord på Peristera på Rhodos i Grekland. Foto: Lasse Ermalm.