16 februari, 2018

Nya nätverksplottrar med inbyggt ekolod

Garmin lanserar två nya tillskott till produktlinje GPSMAP; sjökortsplottrarna GPSMAP 1222 Touch och 1222xsv Touch, två nya 12-tums nätverksplottrar, varav den ena har inbyggt ekolod.

Pressmeddelande:

Upplev en avancerad navigationslösning med GPSMAP 1222 Touch-serien, med en 12-tums pekskärmplotter läsbar i solljus eller en kombinationsenhet (xsv-modell). Plottrarna har inbyggd trådlös anslutning till både ActiveCaptain™-appen och VIRB actionkamera. De har också en inbyggd 10Hz GPS/GLONASS-mottagare för smidig navigering på skärmen.

Plottrarna är helt nätverkskompatibla med Garmin Marine Network, med stöd för delning på flera enheter med ekolod, kartor, användardata, radar, IP-kameror och PanoptixTM all-seeing sonar. Dessutom har de NMEA 2000 och NMEA 0183 med stöd för autopilot, digital swiching, väder, VHF, AIS och andra sensorer.

Om du är sportfiskare väljer du xsv-modellen med inbyggd 1kW traditionell CHIRP-ekolod, och ekolodsfunktioner CHIRP ClearVü och CHIRP SideVü-skanning (givare säljs separat) för en nästan fotografisk bild av det som passerar under båten. Dessutom har GPSMAP 1222xsv Touch stöd för Panoptix all-seeing sonar och andra ekolodsmoduler från Garmin (säljs separat). GPSMAP 1222/1222xsv Touch kan kompletteras med BlueChart g2 Vision® HD-karta med Auto Guidance, satellitbilder och 3-D-perspektiv mm.

SailAssist har också integrerats i båda modellerna med laylines, tidvatteninformation, förbättrad vindros, prognos för strömmar och andra komponenter som visat sig vara fördelaktiga för seglare. Båda modellerna erbjuder också integrerat ANT-stöd för användning med quatix 5 marin smartwatch, gWindTM Wireless 2 omvandlare, GNXTM Wind marine instrument samt trådlösa fjärrkontroller. Dessutom innehåller de programvaran Quickdraw Contours, ett gratis, lättanvänt verktyg som kan skapa personliga HD-kartor med 30-cm-konturer (1-fot) på alla vatten.

De nya GPSMAP 1222/122xsv Touch-modellerna förväntas finnas att tillgängliga i mars 2018 till ett rekommenderat cirkapris på 27 999: – svenska kronor respektive 29 999 kr.

www.garmin.com/newmarine