16 februari, 2018

Emma Lund från Täby är Båtlivets Unga Hjälte 2018

Emma Lund från Täby har utsetts till ”Båtlivets Unga Hjälte 2018” för sina insatser i sin båtklubb. Priset delas ut på båtmässan Allt för sjön i Älvsjö 2 mars av Robert Aschberg.

Emma får priset – ett stipendium på 15 000 kr – för sina insatser hos Näsbyvikens Båtsällskap. På frivillig bas är hon ett föredöme för andra medlemmar genom sitt sätt att skapa aktiviteter och engagemang i båtklubben. Stipendiet delas ut av International Färg AB och tidningen Båtliv i samarbete.

– Jag blir verkligen glad för det här och ser så mycket fram emot att få ta emot priset, säger Emma Lund (24 år).

– Jag tycker det här är jätteroligt. Jag är med i Näsbyvikens Båtsällskap tillsammans med min familj. Det är sådant go i föreningen. De är alltid pigga på nya idéer.

Emma Lund är seglare och har en Helmsman 26 tillsammans med sina bröder. En del av pengarna kanske ska användas till nya segel.

– För tidningen Båtliv är det viktigt att lyfta fram och premiera positiva föredömen inom båtlivet. Vi gratulerar Emma Lund och Näsbyvikens Båtsällskap och hoppas att Emma fortsätter sitt arbete på samma inspirerande sätt som tidigare, säger Lars-Åke Redéen, chefredaktör för Båtliv.

Juryns motivering:

”Emma Lund är en fantastisk glädjespridare bland alla barn och ungdomar i sin båtklubb. Hon sätter de yngres intressen först och är initiativtagare till många uppskattade trivselaktiviteter. Inom ramen för Näsbyvikens Båtsällskaps ambition att även barn och ungdom ska lära sig sjövett och båtkunskap är Emma en enastående resurs.”

Stipendiet Båtlivets Unga Hjältar delas ut i samarbete mellan International Färg AB och tidningen Båtliv, som är officiellt organ för Svenska Båtunionen (SBU) och Europas största båttidning. Tidningen når med sin upplaga på 137 900 exemplar (TS 2017) sex gånger per år båtägare i hela landet.

 

Bildtext:

Emma Lund har utsetts till Båtlivets Unga Hjälte 2017.