23 februari, 2018

Dufour Yachts storsatsar på katamaraner

Dufour Yachts är specialister på att bygga snabba enskrovsbåtar där kunden verkligen får valuta för pengarna. Nu storsatsar varvet även på flerskrov och bygger sina första katamaraner.

Pressmeddelande:

– Det här är helt perfekt för oss med ett ännu bredare modellprogram, säger Anders Almén, vd på Gåshaga Marina och tillika generalagent för Dufour Yachts i Sverige.

Flerskrov växer så det knakar på global basis. Det börjar mer eller mindre bli ett måste att kunna erbjuda kunderna både enskrovs-/ och flerskrovsalternativ. – För Gåshaga Marina är detta ett välkommet tillskott i familjen då efterfrågan på katamaraner exploderat. Inte minst i den numera så viktiga Charter Management marknaden vi samarbetar med Dream Yacht Ownership, säger Clemens Åfeldt, Försäljnings och Charter Managenmentchef på Gåshaga Marina.

– Första exemplaret av Dufour Catamarans 48:an levereras till Italien i juni 2018. Visning av den nya skepelsen sker sedan till att börja med på båtmässa i Cannes i september. Förhoppningsvis får vi se de första segla i Sverige under 2019, för intresset är stort och redan nu har vi ett antal intressenter, fortsätter Clemens.

– Här snackar vi verkligen om en båt som levererar både seglingsupplevelser, lyx och komfort. Som en 48 fots superyacht tycker jag. Söker man en ”snabbseglande elegant sommarstuga” där man kan ha en ny sjötomt med olika utsikt varje dag så har man kommit rätt, säger Anders Almén och skrattar.

Den nya 48-fots katamaranen är ritad av Umberto Felci, som är an av världens ledande båtkonstruktörer. Felci har arbetat med Dufour Yachts i många år och är pappa till flera av Dufours succémodeller. Umberto Felci har sin bas vid Gardasjön där han skapar komfortabla snabbseglare vid sitt ritbord.

Så här säger Umberto själv, helt kort om sin nya skapelse Dufour Catamarans 48:

– Vi har utvecklat en innovativ katamaran i linje med Dufour Yachts filosofi. En tydlig filosofi vi arbetat under de senaste åren. Dufour Catamarans 48 har en otvetydig Dufour-identitet. Läckra skrovlinjer och en ren däcks-layout för att bl.a. säkerställa maximal säkerhet och enkel hantering. En spektakulär detalj är den Super Yachts-liknande flybridgen som erbjuder en fantastiks överblick. Måste upplevas för att man skall förstå hur häftigt det är att stå där uppe och styra.

– Det här känns oerhört spännande och vi hoppas kunna sälja vår första 48:a redan under våren 2018, mycket pekar på det i alla fall, avslutar Anders och Clemens och hälsar därtill alla kunder välkomna till den egna segelbåtsmässan på Gåshaga Marina 3–11 mars.

Info: www.gashagamarina.se