23 februari, 2018

Nya fendertar och fjädrar till bryggor

Innomarin, som utvecklar och säljer Mooring whips, har utvidgat sitt sortiment och lagt till flera spännande nyheter. De nya produkterna kommer från EVA Bumper samt italienska Douglas Marine.

Pressmeddelande:

De nya produkterna kommer från EVA Bumper, som tillverkar massiva bryggfendrar av etenvinylacetat och från Douglas marine, som i 40 år tillverkat produkter för riggning och förtöjning. Produkterna är lämpliga komplement till Innomarins första produkt, mooring whips, som sitter på bryggor i hela landet.

Bryggfendrarna från EVA Bumper har genomgått hårda tester och är väl beprövade. Den massiva utformningen och de slutna cellerna av etenvinylacetat bidrar till deras positiva egenskaper. De återgår alltid till sin ursprungliga form efter belastning. Fendrarna lämnar inga märken, de är UV-skyddade och resistenta mot kemikalier samt har längre livslängd än PVC och gummibaserade material. Utöver detta innehåller de inget klor och materialet klassas av Naturskyddsföreningen som ofarligt. Fendrarna erbjuds i flera olika storlekar och det finns även modeller för Y-bommar.

Douglas Marines produkter utmärker sig för kvalité och hög finish. Innomarin har framförallt valt att sälja deras nya förtöjningsfjäder ”Twist” samt deras förtöjningsband, men erbjuder hela sortimentet på beställning. Förtöjningsfjädrarna i minsta storlek passar båtar upp till 6 m. Den kraftigaste fjärden klarar båtar ända upp till 16 m. Alla fjädrar är tillverkade av rostfritt stål i hög kvalité och är gnisselfria. Modellerna avsedda för båtar upp till 11, 14 och 16 meter ingår i sortimentet ”Twist”. Dessa fjädrar är försedda med schackel och svirvel i varje ände vilket ger fjärdarna en kardansk upphängning så att de alltid hamnar i linje mot båten utan snedvridningar. Detta minskar slitaget på fjäder och brygginfästning.

Förtöjningsbanden kan läggas över en pållare, knap eller träs genom en ögla. Banden utgör en viktig del av förtöjningen och sitter på en utsatt plats. Det är därför viktigt att de är tillverkade för ändamålet och klarar hårda krav på slitage och belastning. Douglas marinens förtöjningsband har en imponerande brottgräns på 11 800 kg.

– De nya produkterna vi valt att ta in fyller ett tomrum som tidigare funnits på båttillbehörsmarknaden, det märker vi på efterfrågan, säger Jonatan Meschke, en av grundarna till Innomarin. Det är ett naturligt steg för oss att fortsätta söka produkter som kan underlätta förtöjningen av båten och därmed förenkla båtlivet.

www.innomarin.se