26 februari, 2018

Robust tuffing från AluCraft på Allt för sjön

På Allt för sjön premiärvisar den svenska båttillverkaren AluCraft sin helt nya modell 640 DP. Fem personer färdas bekvämt och vindskyddat i sittbrunnen. Båten har höga fribord, gott om grabbräcken och halkfri plåt bidrar till säkerheten. Dessutom är den rustad med stor bränsletank och rejäla stuvutrymmen.

Pressrelease:

Den nya 21-fotaren från AluCraft tillhör proffssegmentet och är byggd för att stå pall i alla väder också över tid. 640 DP är försedd med en något högre durk för att få plats med en effektiv självläns och en större bränsletank. För att öka känslan av trygghet ombord har friborden höjts. Längd med hela relingskanten och inbyggt i sargen finns flytmaterial, som gör att båten flyter rätt vänd även om den skulle bli vattenfylld. Båten är försedd med ett rejält spantmönster, som gör den vridstyv och hållbar. I botten används 5 mm tjock aluminium och i friborden 4 mm. Alla gångytor är försedda med halkfriplåt. Grabbräcken, knapar och pulpit är tillverkade i rejäla dimensioner för att hålla också de mest tuffa påfrestningarna genom åren. Alla infästningar är dessutom helsvetsade.

– Vår strävan är att bygga båtar som håller och som du kan lita på i alla väder. AluCraft 640 DP står för goda och trygga sjöegenskaper och är en båt som även tilltalar den mer kräsna föraren rent körmässigt, säger Tomas Ankarlou, VD för AluCraft och Nordwall Marin.

640 DP är utrustad med dubbelpulpet, två dämpade stolar och en bekväm aktersoffa med sittplatser för ytterligare tre personer. En rejäl dörr mellan de två pulpeterna bidrar till att ge alla passagerare i sittbrunnen en skyddad färd. Dörren gör också att det snabbt går att förflytta sig mellan för- och akterdäck. Ett körkapell, som täcker hela sittbrunnen och gör färden torr och vindskyddad oavsett väderlek, finns att beställa till.

640 D har samma skarpa bottenvinkel på 22,9 grader som de övriga båtarna i AluCrafts sortiment. Motoralternativen börjar på 115 och sträcker sig upp till 150 hk. Med en Yamaha 150 hk ligger standardpriset på cirka 510 000 kr. Då ingår bland annat trimplan, hydraulisk styrning, 6 mm härdat glas i vindrutor och dörr, rejäla vindrutetorkare, dämpade stolar med mera. Med en Yamaha på 150 hk beräknas toppfarten ligga runt 40 knop. En ekonomisk och behaglig marschfart ligger på 27–28 knop.

AluCraft 640 DP är byggd för dig som ställer höga krav på funktion, hållbarhet och körglädje. En svensk båt byggd av proffs tillverkad för såväl öbor, åretruntpendlare, solbadare och vattensportsfantaster som fiskare och yrkesfolk i hela Norden. Under våren kommer även en ny 18-fotare att lanseras.

 

Tekniska fakta

Längd ö a 6,7 meter

Bredd 2,4 meter

Vikt 860 kg

Bränsletank 160 liter

Motor 115–150 hk

Info www.alucraft.se