26 februari, 2018

Årets sjöräddare utses på Allt för Sjön

Varje år utser Sjöräddningssällskapet Årets Sjöräddare, en sjöräddningsinsats från i fjol som sticker ut lite extra. Av 2017 års över 1 100 sjöräddningsuppdrag har sex stycken nominerats. Vilket uppdrag som tar hem utmärkelsen avslöjas på båtmässan Allt för sjön i Stockholm på fredag 2 mars.

Prisutdelningen hålls klockan 13:00 på Sail Forums scen i hall A, monter C05:30.

Utmärkelsen Årets Sjöräddare är ett sätt att hylla frivilligheten, som har varit Sjöräddningssällskapets grundstomme ända sedan starten 1907. Sjöräddningssällskapets 2 100 frivilliga sjöräddare har jour dygnet runt, året om. De ställer upp med sin tid för att alla som vistas utmed vår långa kust och i våra stora sjöar ska känna sig trygga. De frivilliga sjöräddarna medverkar i 80 procent av all sjöräddning i Sverige.

– Jag är väldigt stolt över alla våra frivilliga sjöräddare. De gör ett fantastiskt arbete. Förutom att rycka på larm håller de jouren dygnet runt, övar och underhåller båtarna. Deras erfarenhet, lokalkännedom och osjälviska arbete räddar liv, och det här är en utmärkelse som hyllar varenda en av dem, säger Cia Sjöstedt, Sjöräddningssällskapets vd.

De sex nominerade insatserna har utförts av följande sjöräddningsstationer: RS Uppsala, RS Arkösund, RS Falsterbokanalen, RS Hjälmaren, RS Örnsköldsvik samt RS Simpevarp, RS Växjö och RS Kalmar.