27 februari, 2018

Team GrossKlingas väg mot OS 2020

Fram till OS i Rio de Janeiro 2016 var seglarna Julia Gross och Hanna Klinga värsta konkurrenter och samtidigt träningspartners och vänner. Nu 2018 sitter de i samma båt med målet att ta en medalj i OS i Tokyo 2020.

Tillsammans med Solidsport lanserar de i mars sin webb-tv kanal där tittaren får följa Team GrossKlingas väg mot OS 2020. Team GrossKlingas öppna sätt för allmänheten att följa med på sin satsning är ett helt nytt sätt att förmedla och bygga sitt varumärke på som vi inte har sett någon idrottare gjort i Sverige tidigare.

Team GrossKlinga tävlar i klassen 49erFX som räknas till en av de mest utmanande och krävande klasserna inom segling. Det är en liten båt där seglarna i princip ligger ner i vattnet konstant för att få hävstång och segla snabbare. Inför OS 2016 i Rio de Janeiro introducerades damklassen på OS programmet och där tog Julia Gross och Hanna Klingas drömmar om OS medalj fart. Dock i två olika besättningar och båtar.

Efter OS 2016 splittrades både Hannas och Julias besättningar och Julia frågade Hanna om de skulle göra en satsning mot OS 2020 i Tokyo och svaret blev ja.

– Vi har ju varit vänner och träningspartners under många år trots att vi varit konkurrenter. Nu känns det otroligt kul att vi satsar tillsammans och tränar för ett gemensamt mål, medalj i OS 2020, säger Julia Gross.

I samband med satsningen mot OS samarbetar Team GrossKlinga med Solidsport och gör en webb-tv satsning. Målet med webb-tv kanalen är att nå ut med seglingen till en större och bredare publik för att öka kännedomen och intresset för sporten och därmed skapa ett varumärke av Team GrossKlinga.

– Den stora procenten av befolkningen kommer aldrig få uppleva hur det är att göra en satsning mot OS. Vi vill göra det möjligt och förmedla känslan genom att hänga med oss i satsningen för att se och förstå hur häftigt men svårt och tufft det är och vilken uppoffring det är att ha målet med en medalj i OS, säger Hanna Klinga.

Som tittare kan man följa Team GrossKlingas väg, genom timmar av träning, tävlingar, äventyr, glädje, tårar och mycket mer, mot OS 2020 i Tokyo på solidsport.com/grossklinga.

– Den 4 mars kommer första avsnittet om Julia och Hanna att släppas, därefter släpps ett nytt avsnitt första söndagen varje månad. Samtidigt kommer Julia och Hanna att vlogga och lägga upp videoklipp under veckodagarna, säger Fanny Wallén, Projektledare.