28 februari, 2018

45 knops superbåt med måsvingetopp

Nya Otam 85 GTS är helt tydligt inspirerad av superbilar. Med måsvingetopp är denna enorma dagtursbåt med dubbla motorer god för farter på 45 knop.

Otam är välkända för sina stora och extremt snabba motorbåtar. Med toppfarter uppåt 80 knop är det här en division för alla som gillar att åka snabbt och struntar i miljöfrågorna.

Nya 85 GTS, som är en uppföljare efter Otam 80 HT, har utvecklats i samarbete med R+P Architecture och Umberto Tagliavini. Båten har en helt ny design med öppen akterspegel och en sittbrunn med möjlighet till solskydd under en stor hardtop, som är försedd med måsvingedörrar.

I den här modellen kan Otams kunder för första gången välja mellan olika design av främre soldäck. Allt för att även soldyrkarna ska få sitt lystmäte.

Den speciella designen med måsvingar är hämtad från superbilar. Enligt varvet ska vingarna i båtens hardtop ge extra trygghet samt minska vinddraget, något som kan behövas i de farter som båten är kapabel till.

Den öppna aktern gör båten väldigt lättillgänglig för den som ligger med aktern in mot bryggan. Akterdelen är också fokus för alla som vill sola och bada från båten även om det finns rejäla solytor även i fören.

För framdriften svarar två stycken MTU 16V dieselmotorer à 2 600 hk, som ger en toppfart på 45 knop och en marschfart på 35 knop. För den som kan åka lite lugnare finns ett alternativ med två stycken CAT C32 motorer à 1 925 hk. Det ger en toppfart på 38 knop och en marschfart på 32 knop. Båda alternativen levereras med Arneson drev.

Info: www.otam.it