28 februari, 2018

Svensk distributör för Cox

Som ny svensk distributör för brittiska prestigemärket Cox presenterar Diesel Power nya dieselutombordare CXO300 på Stockholmsmässan Allt för sjön 2–11 mars.

Brittiska Cox Powertrain har utsett Diesel Power AB till svensk distributör. Cox Powertrain utvecklar världens första professionella dieselutombordare, som bygger på teknik framtagen specifikt för marindieselmotorer. Cox produkter ger dieselns fördelar med högre vridmoment, väsentligt minskad bränsleförbrukning, lägre underhållskostnader och längre serviceintervall utan att vikten blir nämnvärt högre. CXO300 kommer att erbjuda en förväntad livscykel upp till tre gånger längre än en bensinmotor och klara hårda utsläppsnormer. Motorn väger cirka 350 kg, något högre än motsvarande bensinmotor.

CXO300 är främst avsedd för planande båtar inom passagerartrafik, marinen, sjöräddningen, kustbevakningen och fritidsbåtar samt båtar för yrkesmässigt bruk. Den premiärvisas under 2018 över hela världen. Serieleverans är planerad att ske under mitten av 2019 efter ett år fyllt av rigorösa hållbarhetsprovningar under tuffa förhållanden och tillsammans med ledande båtbyggare och återförsäljare.

– Vi är stolta över att Cox Powertrain har valt Diesel Power för att representera på den svenska marknaden. Det är av strategisk vikt att Diesel Power följer med i dieselutveckling för utombordare. Detta för att bygga vidare på vår starka position inom dieselmotorer, säger Peter Nauwerck, vd Diesel Power.

– Vi har många kunder som redan idag efterfrågar dieselutombordare. Diesel Power har inlett diskussioner med både varv, båttillverkare och större kommersiella slutkunder som är intresserade av Cox produkter, säger Kristofer Hansson, Marin Försäljningschef Diesel Power AB.

Företaget Cox Powertrains aktieägare är resursstarka familjer och professionella investerare. Den avancerade produktionsanläggningen utanför Brighton har designats för att uppnå prestanda och kvalitet i världsklass. Cox Powertrain har en toppmodern maskinpark och arbetar mot högt satta kvalitetskrav. Många produktutvecklare har en bakgrund inom de kända brittiska F1 racing stallen.

Info: www.dpower.se