1 mars, 2018

Nya Hamnguide över Landsort-Skanör, Öland, Gotland och Bornholm

Det har publicerats många Hamnguider över den svenska ostkusten genom åren, men ingen så fullmatad och komplett som denna. Här beskrivs kända och mindre kända naturhamnar, här ges tips om leder och här presenteras detaljerade redovisningar av samtliga gästhamnar längs kusten mellan Landsort och Skanör. Allt är utförligt beskrivet med flygfoton, kartor och i ord.

Hamnguide 7 är ett samarbete mellan Hydrographica och Skagerrak Forlag. I första avdelningen av denna nya och radikalt omarbetade utgåva av boken finns Hydrographicas unika och uppskattade Hamnguidekartor för alla hamnar mellan Landsort och Påskallavik. Varje hamn har inför publiceringen sjömätts och kontrollerats på plats för att informationen skall vara så aktuell som möjligt. Över 250 naturhamnar och ett 40-tal gästhamnar är beskrivna i denna del där Hydrographicas detaljrika kartläggning visar massor med nyttiga fakta om hamnförhållandena både under vatten och på land. I naturhamnarna guidas besökaren dessutom i ord av Lars Granath, och i gästhamnarna av Torbjörn Ardebrant.

Bokens andra avdelning, från Påskallavik till Skanör, med öarna Gotland, Öland och Bornholm, bygger på den föregående utgåvan av Hamnguiden 7 men även denna del är rejält uppdaterad med många nytagna foton och aktualiserade hamnbeskrivningar. Denna del domineras av kuststräckans alla idylliska gästhamnar. Här presenteras 140 gästhamnar och ett 20-tal naturhamnar. I denna del av boken är det Per Hotvedt som guidar.

Titel:  Hamnguiden 7 Landsort – Skanör, Öland, Gotland & Bornholm

Författare/kartografer: Ann Ardebrant, Torbjörn Ardebrant, Lasse Granath, Per Hotvedt och Jesper Sannel

Format: A4, Ett nytt format för Hamnguiderna med lika stora bilder och kartor som tidigare.

Sidor: 414

Inbindning: Spiral

Lansering: Stockholmsmässan, Allt för sjön (3.-11.  mars 2018). Monter C07-12 Hydrographica.

ISBN: 987-82-7997-211-2

Pris: 648 kr.

Bläddra i boken:

http://skagerrakpageflip.yolasite.com/resources/hg7_2017/main.swf