6 mars, 2018

Dahl P10 med dubbla Suzuki 350 hk

Dahl P10 visas upp i en ny och lättare variant på båtmässan Allt för sjön, som är öppen den här veckan. Båten som visas på mässan är helt byggd i kolfiber och försedd med dubbla utombordare à 350 hk.

Svenska Dahl Naval AB:s nya Dahl P10 är en ”civil patrullbåt”, tänkt som en snabb och bekväm skärgårdspendlare. Linjerna är snabba och svepande med ett stort akterdäck samt en kabin med låg profil.

Tillverkaren bakom båten är Lennart Alpstål med sitt företag i Estland som även bygger Arcona segelbåtar och Delta motorbåtar. Lennart Alpståls varv, Luksusjaht, är specialiserat på att bygga båtar modernt i vakuuminjicerad kolfiber.

Den P10 som visas på Allt för sjön är den första P10:an som är försedd med utombordsmotorer, två stycken Suzuki DF 350 A Dual Prop på vardera 350 hk. Motorpaketet har flera fördelar jämfört med inombordsdiesel. Bland annat vikten, där de två stora utombordarna motsvarar en enda Volvo Penta D6-400 hk. Förutom det får man fördelar i och med att utombordarna är enkla att tilta och därmed kommer båten in på grunt vatten.

Dahl P10 en tufft designad båt med stor kabin, fördäck och akterdäck. Den är designad och byggd för farter upp till 50 knop. Hela båten andas hög kvalitet in i minsta detalj. Ruffen i den 10,9 m långa båten har två breda fullängdskojer och även toaletten har bra med plats.

Förarplatsen är funktionell med en stor plotter mitt framför föraren. Vindrutan ger god sikt runt om med en ruta utan stolpar för att bära upp kabinens tak.

Dahl P10 är designad av Ted Mannerfelt hos Mannerfelt Design Team i Täby (Viggbyholm).

 

Tekniska fakta

Längd:         10,90 m

Bredd:          3,10 m

Vikt:              4 000 kg

Material:       glasfiber eller kolfiber

Motor:           1 x Volvo Penta D6-400 eller D6-370

2 x Volvo Penta D4-300

2 x Suzuki DF 350 A Dual Prop

Bränsle:       650 liter

Pris:              från 2,6 Mkr

Info:              www.dahlnaval.se