Najad AB köper Arcona Yachts

Två svenska segelbåtsvarv blir ett gemensamt bolag när Najad AB förvärvade 2018 Arcona Yachts AB 1 mars.

Båda bolagen tillverkar och säljer segelbåtar i premiumsegmentet och kommer att fortsätta arbeta under separata varumärken. Skillnaden mellan de båda företagen är främst att Najad tillverkar cruisingbåtar designade för långfärd, komfort och bekvämlighet medan Arcona tillverkar båtar mer inriktade på kappsegling och familjesegling.

– Det känns inspirerande att få leda Najad och Arcona in i framtiden. Vi har tillsammans en mycket bred kunskap och produktportfölj. Med Torgny Jansson som affärsutvecklare kommer arvet från Arcona förvaltas på bästa sätt, säger Jörgen Ottosson, vd för Najadvarvet.

Najadvarvet bygger sina båtar i Uddevalla, där även en del av Arconas produktion sker. Övriga Arconabåtar byggs hos företaget Luksusjaht i Estland, som även tillverkar Delta motorbåtar.

Tillsammans skapar bolagen en av de starkaste svenska aktörerna inom segelbåtsbranschen. De sysselsätter tillsammans fler än 90 personer och omsätter cirka 100 Mkr.

– Det känns mycket spännande att få vara en del i denna process, nya modeller och en stärkt försäljningsorganisation bådar gott för framtiden. Jag har under många år byggt Arconafamiljen som ligger mig varmt om hjärtat och jag kommer fortsätta att värna om den och vårt starka varumärke, säger Torgny Jansson.

Under våren lanserar Najad och Arcona ett antal nya modeller.

Bildtext: Nya Najad 395 AC.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*