27 mars, 2018

Man över bord på SHK/Scallywag

Tävlingsledningen för Volvo Ocean Race har fått information från SHK/Scallywag om en man-överbord-incident som inträffade på måndagseftermiddagen runt klockan 13:42 UTC.

Laget och Marine Rescue Coordination Centre (MRCC), söker efter den saknade besättningsmannen John Fisher (Storbritannien), som bar överlevnadsdräkt när han föll överbord.

Övriga i besättningen är oskadda.

Incidenten skedde runt 1 400 Nm väster om Kap Horn.

Vinden i sökområdet är kraftig och ligger på 18 m/sek från väst med grov sjö. Vattentemperaturen är nio grader Celsius. Det var dagsljus vid olyckstillfället, men vädret väntas försämras de kommande timmarna.

På grund av vindstyrkan är det inte ett alternativ att omdirigera någon av de övriga sex båtarna i tävlingen för att hjälpa till att söka. De är minst 200 Nm österut, i lä om SHK/Scallywag.

MRCC har identifierat ett fartyg som är 400 Nm bort och som omdirigerats till området.

Tävlingsledningen skriver i ett meddelande:

”Vi är djupt oroade, särskilt med tanke på vädret och tävlingsledningen i Alicante assisterar teamet Scallywag och MRCC i deras arbete.

Vi kommer att kunna ge mer information när den blir tillgänglig för oss.”

Volvo Ocean Race är en 45 000 Nm lång kappsegling runt jorden. Lagen är nu ute på den nionde dagen av den sjunde delsträckan, en 7 600 Nm lång segling från Auckland, Nya Zeeland till Itajaí, i Brasilien.

Info: www.volvooceanrace.com