26 mars, 2018

Dagtursbåt med lyxig inredning av Anna Fendi

Princess Yachts har redan gjort det och nu följer Invictus Yachts efter. De presenterar en specialversion av en av sina dagtursbåtar med exklusiv inredning av Anna Fendi.

Den nya modellen kallas ”370 GT Special Edition with interior design by Anna Fendi”. För designen av hela båten svarar Christian Grande tillsammans med Anna Fendi.

Intressant är att Invictus använder både en super yacht designer (Christian Grande) och varumärket Fendi. Det sistnämnda ingår i LVMH Group, lyxproduktföretaget som bland annat äger Princess Yachts. En möjligen förklaring till samarbetet kan vara att ägare av stora Princessyachter vill ha en mindre egen dagtursbåt.

Invictus 370 GT presenterades som helt ny modell på Cannes Yachting Festival 2016. Den har samma speciella linjer som övriga Invictusbåtar, det vill säga ett skarpt tecknat skrov, en rak stäv och elegant interiör som i det här fallet blir ännu elegantare.

I 370 GT Special Edition är lyxen ännu mer tydlig. Interiördekoren och båtens inredning är gjord enligt design från Anna Fendi. Detta märks inte minst på prislappen för den 11,6 m långa båten. Den börjar på knappt 5 Mkr plus moms.

I den digra prislistan med tillval finns många av livets nödvändigheter. Till exempel gott om ytor i svarta material och metall som är kromad enligt en speciell teknik, Physical Vapour Deposition (PVD) som lägger ett lager nickel över materialet och ger en sofistikerad yta. Ungefär som alla rostfria tillbehör i Brabus by Axopar. Det svarta temat återfinns i en mängd detaljer ombord.

 

Tekniska fakta

Längd:         11,4 m

Bredd:          3,5 m

Vikt:              6 900 kg

Personer:    12

Motor:           Volvo Penta 2×300 hk

Toppfart:      40 knop

Marschfart:  26 knop

Bränsle:       740 liter

Vatten:         180 liter

Pris:              490 000 Euro plus moms

Info:              http://www.invictusyacht.com/