29 mars, 2018

​Filmbilar och internationella stjärnor på Elmia i påsk

Den kalla våren sätter på de flesta platser stopp för vårarbetet med båten. Men bilentusiasterna håller igång. Påskhelgen är en högtid för bilentusiasterna, och på långfredagen öppnas portarna till Bilsport Performance & Custom Motor Show på Elmia i Jönköping.

Som alltid visas här allt en motorentusiast kan önska sig. Unika och ombyggda bilar samsas med fina klassiker i originalskick, motorcyklar och mopeder. Ett tema för årets upplaga av motorshowen är filmbilar. Däribland finns tio bilar från de välkända Fast and The Furious-filmerna i en och samma monter berättar Daniel “Padde” Lindstedt ansvarig projektledare för Bilsport Performance & Custom Motor Show.

– Vi kan med säkerhet lova att Skandinaviens största mässa för ombyggda fordon har något för alla i familjen, gammal som ung, säger Fredrik Bjerngren, marknadschef på Albinsson & Sjöberg.

I bilkretsar är tv-kändisen och bilbyggaren Dave Kindig ett stort namn. I år kommer han tillsammans med mekanikern Will Lockwood från showen Kindig Customs på besök både för intervjuer och autografskrivning.

John d’Agostino från Celebrity Kustoms är en annan kändis för bilentusiaster som finns på plats under påskhelgen. Samma sak med Johan Eriksson – bilbyggaren från Mora som nu är känd internationellt genom den världsberömda Dodge Charger RT/R som visades på Sema Show i Las Vegas i höstas.

På Bilsport Performance & Custom Motor Show finns även finländaren Mika Auvinen med hans spektakulära lowrider-lastbil, de vilda custombyggarna Heath Garage från samma land samt tyska utställare i form av Wagner tuning och Tofu Garge.

Direkt utanför mässhallarna pågår hela helgen nervkittlande uppvisningskörningar. Dessutom byggs Turtle Wax Arena upp för Påsksladden – premiärtävlingen i årets Swedish Drift Championship.

– För att minska köer och göra mässan till en trevlig upplevelse vill vi lyfta fram förköpet. Det blir inte bara smidigare, det blir också billigare, säger Daniel “Padde” Lindstedt.