12 april, 2018

Ny återförsäljare för Westline Boats

Westline Boats, med egen fabrik i Trollhättan, är idag en av Sveriges äldsta tillverkare i sitt segment med produktion i Sverige. Nu får företaget en återförsäljare i Stockholm.

Det är Bergström Marin AB på Gåshaga på Lidingö som blir ny återförsäljare. De ska representera Westlines båtar med flera modeller från 25 till 36 fot. Bolaget drivs av Fredrik Bergström, som under 25 år drivit Nimbus i Stockholm samt lanserat nya båtar i Sverige som Paragon, XO och Axopar.

Westline drivs av bröderna Johan och Peter Holm. De har även under många år även tagit hand om försäljningen av båtarna i Sverige och Norden.

– Det känns fantastiskt efter några år efter Nimbus att få ta hand om Stockholmsmarknaden med Westline Boats. Tillsammans har vi diskuterat detta under lång tid och jag ser just med produktion i Sverige, drivet av två bröder, en vilja att utvecklas. I sann entreprenörsanda känner jag stora likheter med när jag startade mitt samarbete med bröderna Wiklund med Nimbus för 25 år sedan. Westline har ett fint modellprogram och med klassiskt manér och modern utveckling finns det en ljus tid framöver tillsammans i Stockholm med omnejd, säger Fredrik Bergström.

– Jag tillsammans med min bror Johan som är konstruktör driver Westline Boats från våra lokaler i Trollhättan. Med ännu större fokus på att bygga svenska båtar av yppersta klass samt utveckla befintliga och nya modeller har vi sökt säljhjälp med våra produkter. Vi känner att tillsammans med Bergström Marin AB och Fredriks långa erfarenhet och engagemang att vi har hittat den bästa lösningen för oss för framtiden, säger Peter Holm Wahle.

Info: www.bergstrom-marin.se