3 maj, 2018

Kraftfull satellitkommunikation i litet format

Garmin inReach Mini är en riktigt liten och kompakt enhet med satellit- och tvåvägskommunikation samt SOS larm via satellitnätverket Iridium. InReach Mini är 10×5 cm och väger endast 120 g, så den kan enkelt fästas på ryggsäcken eller förvaras säkert i båten.

Pressrelease:

Garmin inReach Mini fungerar överallt när du använder satellitnätverket Iridium. Trots sin lilla storlek kan inReach Mini både skicka meddelanden och larma SOS. Den kan användas som den är eller kopplas ihop med en kompatibel enhet. Har du en kompatibel smartphone1 kan du använda appen Earthmate där det finns obegränsat med kartor och flygfoton för planering av resor. Med appen Earthmate ges också access till samtliga inReach-funktioner genom din telefon, och du kan nå alla på din kontaktlista och skicka ett meddelande.

inReach Mini är slagtålig (MIL-STD-810F) och vattentät enligt IPX72 för att klara extrema förhållanden. Det är en perfekt, kompromisslös säkerhetsanordning vid alla typer av krävande fysiska aktiviteter, som bergsbestigning, extrem terränglöpning och andra längre expeditioner, där storlek och vikt är avgörande. inReach Mini har ett uppladdningsbart litiumbatteri med upp till 50 timmars batteritid vid default 10 minuters spårningsläge och upp till 20 dagar vid 30 minuters intervall vid utökat spårningsläge.3

inReach Mini kan kopplas ihop med flera av Garmins produkter, handdatorer och andra mobila enheter. På dem kan du ta emot och skicka meddelanden. Har du en fēnix-klocka är du säker vid en eventuell nödsituation, med all inReach-info på din handled samtidigt som du har koll på dina prestationer.

Vid en nödsituation skickar inReach Mini SOS till GEOS larmcentral, som är bemannat dygnet runt. När SOS larmet tagits emot kan du kommunicera fram och tillbaka med erfarna GEOS specialister om vilken typ av nödsituation det är, få professionella råd och en bekräftelse på att hjälp är på väg. Du kan också sätta upp egna kontakter på din enhet som meddelas vid en SOS-händelse. Det enkla användargränssnittet och den skyddade SOS-knappen gör kommunikationen i nödsituationer tydlig och intuitiv.

inReach ger dig tillgång till en molnbaserad webbplats där du kan planera framtida resor med waypoints och rutter och skapa förinställda meddelanden och snabbtexter. I portalen kan du synkronisera och hantera dina enhetsinställningar, uppdatera mjukvara, länka till sociala mediakonton och lagra obegränsat med spårdata. Du kan också få väderuppdateringar direkt i handenheten för den plats du befinner dig på.

För att kommunicera med inReach krävs en prenumeration. Det finns flera olika abonnemang att välja mellan, månadsvis eller år och med olika typer av tjänster som ingår.

Garmin har ett erbjudande som gäller alla satellitabonnemang för inReach-enheter. Kunderna får två gratis månader med sändningstid när de aktiverar en inReach-enhet mellan 1 maj och 30 juni 2018.

Pris 3 799 kr.

www.garmin.com/inreach