9 maj, 2018

Långfärdsbåt från Malö Yachts 49

Här är en riktig ”blue water cruiser” från Malö Yachts. Denna 49-fotare har allt som behövs för ett bekvämt liv på haven.

Malö Yachts 49 är den första båten i en ny serie från det klassiska varvet som numera ingår i Sweden Yachts tillsammans med CR Yachts och Regina af Vindö Yachts.

Den nya 49-fotaren ska, enligt tillverkaren, ha allt det som man kan förvänta sig från en Malö. Förr i tiden betydde det absolut toppklass på allt vad gäller hantverk och utrustning, vilket bör ingå även i den nya båten som är på drygt 13 m i vattenlinjelängd.

Komfort och stabilitet står i centrum här. Skrovet är styvt tack vare stor ballast på 6 000 kg. Förskeppet har gjorts djupare än på tidigare Malömodeller, vilket ger bättre komfort i grov sjö.

Båten har en väl tilltagen sittbrunn med targabåge och ett riggsystem med alla skot och linor dragna för att förenkla enmanssegling för den som inte seglar med besättning.

Under däck märks det bredare skrovet, som ger utökade utrymmen och högre bokomfort. Även ljusinsläppen har utökats för att bättra på känslan av volym.

Båten finns i flera designvarianter, men kan även kundanpassas i stor grad.

 

Tekniska fakta

Längd ö a:   16,00 m

Längd v l:    13,20 m

Bredd:          4,47 m

Vikt:              17 000 kg

Motor:           Yanmar 4JH80, 80 hk

Bränsle:       350 liter

Vatten:         700 liter

Hålltank:      2×70 liter

Info:              http://swedenyachtsgroup.se/