20 maj, 2018

Nästa stopp Cardiff för Volvo Ocean Race

Idag startar den nionde etappen av Volvo Ocean Race från Newport, USA till Cardiff, Wales. Tävlingen går nu in i ett avgörande skede och i delsträckan över Atlanten står dubbla poäng på spel.

Seglingen är 3 300 Nm lång. Eftersom den snabbaste vägen över Atlanten är en nordlig bana kommer det också att bli en kallt och blåsig resa. Martin Strömberg på Turn the Tide on Plastic är laddad för att ge sig iväg.

– Vi seglade riktigt bra under etappen till Newport men föll på mållinjen och missade den topplacering som jag tyckte att vi förtjänade, säger Martin Strömberg. Det märks tydligt på hela laget att vi vill visa att vi kan slåss om pallplatserna i Cardiff.

– Det kommer bli en tuff och väldigt intensiv segling och alla vet hur avgörande det blir nu med dubbla poäng på den här etappen.

Hans lag är inte är inblandade i toppstriden i tabellen. Men Martin Strömberg menar att de vill ha bevis på hur mycket bättre de blivit sedan tävlingen startade i Alicante i oktober.

– Vi har haft en brant utvecklingskurva och jag är väldigt stolt över att vara en del av det här unga teamet. Det hade betytt mycket för oss att kunna avsluta tävlingen med några pallplatser.

Spanska MAPFRE leder tabellen, tre poäng framför kinesiska Dongfeng Race Team. Även trean Team Brunel kan blanda sig i kampen och totalsegern men då måste de helst vinna till Cardiff samtidigt som konkurrenterna slutar långt bak. Efter Cardiff återstår etappen till Göteborg och den avslutande delsträckan till Haag.

Följ direktsändningen från starten i Newport på www.volvooceanrace.com