23 maj, 2018

Anton Dahlberg och Fredrik Bergström leder 470-EM

Med två dagar kvar av 470-EM i Burgas vid Svarta Havet leder Anton Dahlberg och Fredrik Bergström i stor stil efter att ha blivit tvåa, tvåa och etta i tisdagens tre race.

– Idag släppte det verkligen. Det var riktigt bra förhållanden med vindar mellan 4–7 m/s. Fantastisk segling, men återigen så är det svårt – precis som det varit de andra dagarna. Alla pushar i starterna och det är tajt. Men kort och gott så har vi seglat riktigt bra i dag, berättar Anton och fortsätter:

– Vi lyckades verkligen gör alla de små detaljerna bra och det har verkligen betalat sig.

Svarta havet är en tuff seglingsarena med svåra förhållanden vad det gäller vindar och strömmar. Och allt handlar om hårt arbete.

– Jag är helt utmattad. Tre race idag och det gäller att jobba stenhårt. Men vi lyckades verkligen segla bra hela dagen, säger Fredrik Bergström.

Det är dock inte bara Anton och Fredrik som seglar bra på EM. De regerande Europamästarna Carl-Fredrik Fock/Marcus Dackhammar ligger på en stark tolfte plats – endast fem poäng från tiondeplatsen.

Nio race är avklarade och endast två återstår, på onsdagen, för att få fram de tio bästa som får göra upp om medaljerna i medaljracet på torsdag.

– Vi är verkligen nöjda med dagen. Vi förväntar oss liknande förhållanden på onsdagen och jag vet med säkerhet att ett litet misstag när som helst under racet kan sluta i en katastrof, säger Anton Dahlberg.

Förbundskapten Magnus Grävare är mer än nöjd med sina svenska landslagsmän så här långt.

– Killarna har bara varit i full satsning i några månader så egentligen är det otroligt att de kan prestera på en så här hög nivå hela tiden. Nu hoppas vi på en svensk EM-titel för andra året i rad. Jag minns inte när det hände senast. Men jag vill också se Carl-Fredrik och Marcus göra en stark avslutning, säger Magnus Grävare.

Foto: Nikos Alevromytis.