22 maj, 2018

Stabilare för Bavaria – leveranserna fortsätter

Efter de senaste månadernas ekonomiska problem verkar situationen ha stabiliserats för det stora tyska varvet Bavaria Yachtbau. Produktionen stabiliseras och leveranser av nya båtar görs kontinuerligt.

Alla de cirka 600 anställda är i full sysselsättning och enligt en pressrelease accepterar alla varvets större leverantörer ytterligare leveranser. Över än 30 båtar har lämnat varvet de senaste två veckorna och har överlämnats till kunder.

Enligt varvet har processen med att hitta nya investerare påbörjats med målsättning att ingå kontrakt i juli 2018.

Sedan Bavaria Yachtbau hamnade i akuta ekonomiska problem i april sökte företaget självt om administration (konkursskydd). Situationen var ovanlig eftersom båtproducenten hade en full orderbok. Anledningen till den uppkomna krisen är troligen främst den stora skuldbörda som funnits med sedan köpet från varvets grundare, Winfried Herrman.

Winfried Herrman sålde varvet som ensam ägare till Bain Capital för 1,2 miljarder Euro. 2009 övertog de amerikanska riskkapitalbolagen Anchorage Advisors och Oaktree Capital Management kontrollen över 45 procent av aktierna för 400 MEURO.

Bavaria E34.