28 maj, 2018

Pelle Lydmar ny entreprenör på Fejan

Nu är det klart, vem det blir som tar över som entreprenör på Skärgårdsstiftelsens Fejan i norra Stockholms skärgård. Det blir den välkände hotell- och krogprofilen Pelle Lydmar som nu hittar tillbaka till sina rötter.

– Det känns som jag har hittat hem, säger Pelle Lydmar som är båt- och skärgårdsmänniska sedan barnsben.

Den mycket populära krogen på Fejan brann ned i början av sommarsäsongen 2015, och nu kommer allt att vara klart för ett nyöppnande av både krog och boende till våren 2019.

– Vi är oerhört glada över att få till en så bra lösning framåt för Fejan, säger Skärgårdsstiftelsens Vd Anna Waxin. Det här kommer att betyda mycket både för Fejan och norra skärgården men även för utvecklingen av besöksnäringen i Stockholms skärgård i stort.

Under sommaren och hösten 2018 kommer bygget att fortsätta. Pelle Lydmar med sitt kunnande kommer även själv vara med i processen och utveckla besöksmålet, för att sedan slå upp portarna för besökarna nästa vår.

Två frågor till Pelle Lydmar:

Vilken är din vision för Fejan?

– Jag vill att gästerna ska känna sig som att de är hemma hos mig – hemma hos Pelle. Det ska vara ännu mer så än på Lydmar. Det kommer att kännas att jag är en skärgårdskille och på Fejan ska jag bjuda alla på ”skärgården på riktigt.” Det ska vara varmt, personligt, härligt, mänskligt och samtida och bjuda på en genuin skärgårdsupplevelse.

Vem kommer känna sig mest hemma på Fejan?

– Det som är så häftigt med det här är jag inte behöver ”förstå målgruppen” –  jag är målgruppen själv. Så det jag älskar med skärgårdsliv och båtliv kommer mina gäster förhoppningsvis också att älska. Den självklara gästen är den som förstår skärgård men sedan finns det en häftig grej i konverteringen, att få den stressade storstadsbon att komma till ro och hitta in till skärgårdslivet.

En glad Pelle Lydmar (till vänster) och Skärgårdsstiftelsens regionchef Jonas Davidson framför huvudbyggnaden på Fejan. Fotograf: Skärgårdsstiftelsen / Viktor Axelsson Banck.