31 maj, 2018

Volvo lämnar Volvo Ocean Race

Förberedelserna är igång för att Volvo ska lämna Volvo Ocean Race. Ägandet av tävlingen har redan överförts till den organisation som leder det pågående racet.

Efter att ha ägt och drivit Volvo Ocean Race i 20 år har Volvokoncernen och Volvo Cars beslutat att överföra ägandet av tävlingen Volvo Ocean Race till Atlant Ocean Racing Spain S.L, som har anknytning till vissa medlemmar i den nuvarande tävlingsorganisationens ledningsgrupp. I ledningen för racet finns svenskarna Johan Salén och Richard Brisius, som delar på jobbet som vd.

– Volvo Ocean Race har varit ett utmärkt sätt för oss att stärka våra kundrelationer och varumärke samtidigt som vi skapat engagemang och kunnat presentera företaget och våra produkter för en global publik, säger Kina Wileke, Executive Vice President för Volvo Group Communication.

– Efter 20 år tycker vi att det är dags att överlåta ansvaret för den här prestigefyllda tävlingen till en ny och kompetent ägare som har fokus, erfarenhet och kunskap för att utveckla tävlingen ännu mer, säger Björn Annwall, Senior Vice President på Volvo Cars.

– Volvo Cars kommer att fortsätta att stödja nästa race som sponsor med ett speciellt fokus på hållbarhet.

Volvokoncernen och Volvo Cars har under sin tid som ägare utvecklat tävlingen vilket lett till en ökning av antalet besökare och en omfattande media rapportering som gynnat de båda företagen och dess partners.

Nuvarande tävling genomförs som planerat därefter överförs ägande och ansvar till de nya ägarna under förutsättning att vissa villkor uppfylls. Nästa upplaga av tävlingen är planerad för 2021–2022.

Leg 6 to Auckland, day 06 on board MAPFRE, drone shot with Dongfeng in the background. 12 February, 2018.