Eniro På sjön med flera nya funktioner

Eniro har uppdaterat sin populära På sjön-app. Du kan nu skapa egna intressepunkter i kartan och synkronisera dina personliga inställningar i appen mellan olika enheter, som från mobilen till iPaden. Finska sjökort har också lagts till.

Det härliga vädret har kickstartat årets båtsäsong. I samband med den efterlängtade sommaren släpps en ny och ännu bättre upplaga av Eniro På sjön, med nya och förbättrade funktioner. I den senaste versionen av appen kan du nu skapa egna intressepunkter på kartan, som till exempel favorithamnar eller bra fiskelägen, och du kan synkronisera intressepunkter tillsammans med rutter och spårningsplotter mellan de olika enheterna du använder.

– Med Eniro På sjön vill vi tillhandahålla ett navigationshjälpmedel för fritidsbåtsägare. Vi har nu förbättrat appen med funktioner som vi tror att båtförare kommer att uppleva som mycket användbara till sjöss i sommar, säger Magnus Fredén på Eniro.

– Appen är populär hos våra användare och hade 289 000 unika användare förra året. Vårt mål är att hela tiden se till att appen är uppdaterad inför varje ny säsong och anpassad efter de krav som ställs av våra kunniga app-användare, säger Magnus.

Eniro På sjön kommer i en gratisversion och en PRO-version (för prenumeranter).

Gratisversionen ger användaren fri tillgång till sjökort för Sverige, Norge och Finland, GPS-position på kartan och möjligheten att låsa båtens position på skärmen. Med PRO-versionen av appen kan du, förutom de redan nämnda nya funktionerna, även skapa dina egna rutter och hålla reda på alla fartyg över 45 meter med AIS i helikopterperspektiv. Du kan också ladda ner delar av kartan offline så att du inte är beroende av mobilnätet, vilket gör navigationen tryggare.

En prenumeration på PRO-versionen kostar 139 kr per år. Användare som köpt den tidigare PRO-versionen av appen behåller de funktioner som de har betalat för och om de vill ha ytterligare funktioner som utvecklats för 2018-versionen och framåt så kan de byta till en prenumeration och då få det första året gratis.

5 reaktioner till “Eniro På sjön med flera nya funktioner”

 1. Verkar inte gå att föra över den gamla Pro-versionen om man köper ny mobil dock. Det är lite dåligt tycker jag. Den klagar på att jag måste starta appen från rätt ställe. What, liksom. (Android)

 2. Varför finns inte Danmark med?.

  Det skulle locka flera kunder, Eniro
  Lägg utvecklingspengar på att få med Danmark,det torde vara ganska många västkustbor men även andra sjöfarare som skulle få en ännu bättre app.

  1. Båtliv svarar: Generellt sett är just Danmark det land i Europa vars sjöfartsverk har varit svårast att få med på liknande lösningar eftersom de vill ha mycket mer betalt än andra statliga sjöfartsverk. Jämför med samma problematik i liknande system.

 3. Hej
  Jag letar efter funktionen där man sparar sin rutt efter en tur när spårplottern varit på. Var finns knappen spara?
  Mvh Per B

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*