12 juni, 2018

Effektiv radar med öppen vinge

Raymarine introducerar en ny högpresterande open array-radar med hög prestanda, överlägset fågelläge och teknik för förstärkning av stråle. Den nya Magnum-modellen innehåller mycket av samma radarteknik som används av amerikanska kustbevakningen. Den erbjuder förbättrad målspårning, pålitlig prestanda och överlägsen bilddetalj i en enhet som är utvecklad för att tåla den tuffa marina miljön.

Magnum finns med uteffekterna 4 kW eller 12 kW, med ett fyra- eller sex fots antennsystem. Magnum ger dig ett maximalt identifieringsintervall på upp till 96 Nm för modeller på 12 kW – idealiskt för fartyg – och upp till 72 Nm för modeller på 4 kW. Radarn är ett bra komplement till Raymarines prisbelönta MFD (multifunctional navigation displays) Axiom och Axiom Pro med LightHouse 3 samt kompatibel med LightHouse 2-baserade Raymarine-MFD:er.

Magnum har ett automatiskt fågelläge som ger befälhavare möjligheten att se fåglar med större noggrannhet på avstånd upp till 10 Nm och hjälper fiskare att hitta fiskstim snabbare och därigenom spara bränsle. Magnum-radarn innehåller även Raymarines teknik för skärpning av strålen, vilket ger en upplösning på över 1 grad bäring för mer detaljerad målavskiljning, kartlika kustdetaljer och överlägsen prestanda på långt avstånd. Dessutom ger Magnums förbättrade MARPA (mini-automatic radar plotting aid) exakt och pålitlig målspårning, vilket ger befälhavare ökad trygghet vid navigation i högtrafikerade områden.

Pris från 4 699 Euro.

www.raymarine.com/magnum