2 juli, 2018

24 tums multiskärmar från Raymarine

Raymarine presenterar flera stora multifunktionsskärmar upp till 24 tum. Axiom XL multifunction displays (MFD) lanseras tillsammans med ytterligare två stora nyheter, skräddarsydda för större båtar med glassbridge-installationer.

Samtliga de nya skärmarna är designade för dem som vill ha det allra bästa med högst prestanda. De nya Axiom XL displayerna är därför de allra största i Axiom-familjen. De ska också leverera kvalitet även under de allra tuffaste förhållandena.

Skärmarna är helt vattentäta och kan installeras i såväl öppna båtar som traditionellt i kupén. Båda modellerna använder ”in-plane switching” (IPS, flushmonterade knappar) och Raymarines teknik för att utnyttja skärmarna bäst med skarp kontrast.

Nyheterna finns i storlekarna 16, 19, 22 och 24 tum. Axiom XL:s konstruktion gör att skärmarna kan monteras sömlöst vid förarplatsen.

Axiom XL är även ett kraftfullt nätverk med integrerad video. Bland finesserna märks tre Ethernetportar för att bygga nätverk med enheter som Axiom, Axiom Pro och andra Axiom XL displayer. De kan även kopplas till FLIR thermokamera med HDMI-ingång och användas som skärmar för till exempel PC. Hjärtat i systemet är Raymarines quad-core processor som stöder Raymarine navigation, radar, ekolod med mera via operativsystemet LightHouse 3.

Priserna startar på cirka 6 000 Euro för Axiom XL MFD.

Info: www.raymarine.se