27 juli, 2018

Lyxig italiensk kabinbåt god för 45 knop

Italienska Otam Yachts är välkända för sina snabba motorbåtar. På båtmässan i Cannes visas skisserna till en helt ny kabinbåt god för minst 45 knop.

Förra årets nyhet från Otam var en ännu större motorbåt god för över 80 knop. Varvet har därmed lugnat ner sig lite med den senaste nykomlingen, Otam 85 GTS.

Båten är designad av fransmannen Joseph Dirand och har en stor ägarkabin midskepps samt en gästkabin föröver. Toppfarten anges till hela 45 knop medan marschfarten är 38 knop.

Skrov och däck är byggda i glasfiberarmerad plast. Produktionen är planerad att starta inom kort med första leveranserna i juni 2019.

Otam Yachts har en 60-årig historik. Varvet har byggt flera välkända yachter, bland annat den helt svarta Otam 58 HP Crazy Too, tender till 50 m långa Heesen Crazy Me, och Otam 80HT Millennium Mr Brown and Mystere som är god för över 50 knop.

85 GTS beskrivs i pressreleasen som en naturlig utveckling av strategin att bygga snabba och maximalt kundanpassade båtar. kundgruppen är internationell med sikte på dem som vill ha något helt ”efter eget huvud”.

Det första exemplaret av Otam 85 GTS motoriseras med två stycken MTU 2600 hk dieslar och Arneson Drives för att kunna nå toppfarten på 45 knop.

Båten har stora yttre utrymmen för att kunna erbjuda matplats, soldäck och en stor badbrygga.

Info: www.otam.it

#otamyachts #otamcustomprojects #otam85gts