27 juli, 2018

Försenad försäljning av Bavaria Yachtbau

Försäljningen av tyska Bavaria Yachtbau ser ut att bli försenad. Enligt en artikel i International Boat Industry (IBI) torsdagen 26 juli hoppas ledningen nu på en omstart i september.

Det är vd Tobias Brinkmann som uppger till IBI att försäljningen av det stora båtföretaget försenas. Företaget gick ut med information redan på onsdagen, där det tydligt framgick att försäljningen till nya ägare inte blir av i juli, enligt tidigare besked, utan fördröjs.

Tobias Brinkmann, som är tillförordnad vd, säger till nättidningen Float magazine att det tar flera veckor ytterligare innan en affär är helt klar.

Företaget Brinkmann, som är experter på omstrukturering inom juristfirman Brinkmann & Partners, tog plats i Bavarias styrelse i april sedan tidigare vd Lutz Henkel hade lämnat företaget.

– Processen för att sälja Bavaria Yachtbau startade i maj. Vi förhandlar med flera intresserade köpare och hoppas att kunna nå en uppgörelse kanske redan i augusti, säger Bavaria i ett uttalande.

Trots de ekonomiska problemen har företaget hållit verksamheten igång och inte avskedat personal i produktionen. Från 23 april till och med 1 juli levererades 123 nybyggda båtar. efter juli månads slut beräknas den siffran vara upp i 170 båtar, enligt uppgifterna i IBI.

Lars-Åke Redéen