9 augusti, 2018

RIB som tar sig fram – överallt

Här är RIB:en för den som vill kunna ta sig fram överallt. Iguana Yachts har gjort en amfibie-RIB för dig som vill kunna köra allting ut till båten från affären.

Iguana har fem olika serier ganska lyxiga båtar med mångsidiga användningsområden. De är långt ifrån billiga, men har i gengäld alla nödvändiga tillbehör, bland annat kylskåp och avancerade ljudsystem.

För alla som vill ha en mer amfibieinriktad båt är nya Iguana X100 RIB perfekt. Det är en 33 fot (10 m) lång båt med ett styvt skrov, Hypalontuber och Iguanas larvfötter. De senare rullas in i skrovet när båten körs på havet. Med en knapptryckning går det dock att fälla ut dem och köra upp på stranden.

Iguana X100 RIB är godkänd för tolv personer, oavsett ”terräng”. Larvfötterna klarar lera, mjuk sand och stenar. Enligt företagets pressinformation påminner märkena efter larvfötterna om mänskliga fotavtryck, så båten ska inte förstöra miljön.

En tuff kust ställer inte till problem. Båten klarar upp till 29 procents lutning och, beroende på strandens höjd, upp till 45 procent stigning. Dessutom är båten konstruerad för att klara vågor upp till 1,2 m.

Bland tillbehören märks ett Comfort Pack med L-formad soffa med ryggstöd, sötvattendusch, justerbara ryggsäten och dubbla bakåtvända säten. Det finns även ett fiskepaket med till i stånghållare, fiskbox och vattenboxar för fisk och bete.

Pris från 220 000 Euro plus moms.

Info: www.iguana-yachts.com