10 augusti, 2018

Mercury lanserar treliters dieselmotorer för drev

Mercury Marine har lanserat ett nytt sortiment av 3,0-liters dieselmotorer för drev, inombordare och vattenjet. Motorerna finns i storlekarna 230 hk och 270 hk. De har konstruerats, utvecklats och testats under tre års tid och kommer enligt företaget att vara ledande i sin klass avseende flera olika egenskaper: acceleration, tillförlitlighet, enkel installation och enkelt underhåll, samt dämpning av buller, vibration och kärvhet.

Det nya utbudet av motorer är en fortsättning på Mercurys utveckling av dieselkraft som uppfyller Tier 3-utsläppskraven för att minska dieselmotorernas inverkan på miljön. De nya motorerna är kompatibla med Mercurys SmartCraft-teknik, som ger användarna direkt åtkomst till en stor mängd motorrelaterad information och mätningar, samt påminnelser om underhåll och felsökningshjälp. De kan också integreras med Mercurys Joystick Piloting for Inboards (JPI) och Joystick Piloting for Sterndrives (JPS), som ger båtägaren bättre kontroll över båten.

Motorn använder ett nytt och vattenkylt VGT-turboaggregat samt commonrail-bränsleinsprutning för en exceptionell prestanda och avsevärt förbättrad acceleration och topphastighet. Mercury utsatte dessa motorer för intensiva tester, inklusive ”påskyndad livslängd”, som utsatte motorerna för större påfrestningar än kunderna skulle uppleva vid normal användning.