14 augusti, 2018

Svensk premiär på Marstrand Boat Show för Grandezza 37 CA

Finländska Finnmaster Boats Oy har svensk premiär för nya Grandezza 37 CA på Marstrand Boat Show, 24–26 augusti. Världspremiären hålls på båtmässan i Helsingfors 16 augusti.

Pressmeddelande:

Den nya modellen är den senaste i raden av Grandezzabåtar. Produktutvecklingen har pågått i flera år, samtidigt som företaget har presenterat flera andra nyheter.

Nya Grandezza 37 CA har en bred, tredelad skjutdörr som gör att salongen och akterdäck kan användas som ett generöst utrymme för vänner och familj. I salongen finns en stor taklucka av glas och tillsammans med soft top taklösningen i aktern blir det okomplicerat att öppna upp båten.

Ombordstigning sker via den breda badplattformen i aktern, där det även finns förvaringsboxar för fendrar och annan förtöjningsutrustning. Förarplatsen är utrustad med en skjutdörr ut till det breda och nedsänkta skarndäcket på styrbordssidan. Detta gör ombord- och landstigning enkelt även då man är ute på sjön ensam.

Salongen fungerar som ett mysigt vardagsrum och passagerarutrymme. På babords sida i salongen finns en stor L-formad soffgrupp och på motsatt sida finns en skåpmodul. Sofforna är placerade så att alla passagerarna har bra sikt utåt även under färd. Soffgruppen med bordet kan vid behov bäddas till säng (extra utrustning). På så vis kan salongen användas som en tredje hytt för övernattning. Akterväggen i salongen är ett inramat glasväggelement av rostfritt stål. Genom att skjuta upp akterdörren förvandlas sittbrunnen i aktern med den fasta L-formad soffan och salongen till en generös öppen helhet. Fördäcket har en skön soffa/solbädd.

Den innovativa layouten gör de rymliga och luftiga kabinerna på nedre däck till rofyllda platser för vila och sömn. Masterkabinen finns i fören och har en präktig dubbelsäng. De stora panoramafönstren på båda sidorna om kajutan ger ljus och fri sikt utåt. I mittkabinen finns två enkelsängar, som man kan lätt förvandla till en bred dubbelsäng (2×2 m) med hjälp av en tilläggsmadrass. Båten har ett separat tekniskt utrymme som kommer att underlätta underhållet av elektronisk utrustning och tillbehör.

Toalett- och duschutrymmena är placerade mitt i båten. Duschutrymmet är avskilt med en genomskinlig dörr och har även en bänk för förbättrad säkerhet och funktionalitet, toalettstolen är placerad under bänken. Toaletten har även en stiliga spegel- och tvättställsskåp samt ett skålformat tvättfat.

Grandezza 37 CA är designad för oförglömliga stunder till havs. De nya färgerna, mönstren och materialen i inredningen kommer att vara i harmonisk stil och representerar de senaste internationella trenderna.

Sverigepremiär kommer att ske på de kommande flytande båtmässorna i Marstrand och Gustavsberg.

 

Tekniska fakta

Längd:         11,55 m

Bredd:          3,50 m

Djup:            1,20 m

Vikt:              7 500 kg

Personer:    10

Kojer:            2+2+2

Bränsle:       650 liter

Vatten:         260 liter

Hålltank:      160 liter

CE-klass:     B

Toppfart:      34–36 knop

Marschfart:  24–30 knop

Info:              www.grandezza.fi

Info:              www.grandezzaboats.se