30 augusti, 2018

Nimbus C9 till Allt på Sjön i Gustavsberg

Nimbus Boats hade premiär för nya Nimbus C9 på Marstrand Boat Show förra helgen. Fredag 31 augusti öppnar Allt på Sjön i Gustavsberg och då finns båten med där.

Det är första gången Nimbus visar sin nya C9, den tredje båten i den nya WTC-serien, i Stockholm. Systermodellerna i nya 9 metersserien är W och T9.

Pressmeddelande:

C9 är en ändamålsenlig, snabbgående ”Commuter” byggd för att passa lika bra för året-runt pendlande som för aktiva dagsturer eller längre dagsetapper med övernattning.

I C9:an prioriteras utrymme, ytor och funktionalitet som ger bästa tänkbara lastbarhet och rörelsefrihet ombord. Resultatet är lättåtkomliga stuvutrymmen, breda gångbord, extra stora skjutdörrar och breda passager där två personer kan mötas samtidigt.

– C9:an är en nutida Commuter som formgivits för att göra det dagliga båtlivet så enkelt och bekvämt som möjligt oavsett om du reser ensam eller med passagerare. Vi har prioriterat utrymme som ger rörelsefrihet före inre volym, då det måste vara enkelt och lätt att stiga av eller på och röra sig ombord. Som utgångsläge i designprocessen hämtade vi inspiration och DNA från Max II Coupé och hela Paragon serien, säger Joacim Gustavsson, chefsdesigner på Nimbus Boats Sweden AB.

Nimbus C9 är en båt för de som uppskattar nutida omsorgsfull skandinavisk design och värdesätter genomtänkta lösningar och smart funktionalitet. Cockpiten är härligt ljus och rymlig med en stor öppningsbar taklucka i glas. Förarplatsen, med plats för två personer, är modern men ombonad och kan utrustas med en stor 16” plotter eller två stycken 12” plottrar. De två vändbara stolarna vid förarplatsen gör att det finns gott om utrymme för fyra att äta men upp till 5 personer får plats. Passagerarsoffan i cockpit konverteras med lätthet till en extrabädd för två barn eller en vuxen. Förruffen rymmer en dubbelkoj med separat toalett och pentry.

– C9 har till skillnad från andra båtar med samma användningsområde riktigt bra övernattningsmöjligheter. Båten har plats för tre vuxna eller två vuxna och två barn tack vare sin rymliga för ruff och bäddbara salong, säger Joacim Gustavsson.

Istället för glastak (standard) kan båten utrustas med elektriskt öppningsbart canvastak för den som vill maximera den öppna känslan under varma sommardagar. På fördäck finns en stor lastlucka med access ner till förruffen. På fördäcket erbjuds en ”soldivan” som skapar en extra sittyta med plats för fyra personer med bord. Akterdäcket rymmer en bred soffa med ordentlig stuv. C9 utrustas med utombordare eller inombordare.

– Det är viktigt för oss att tillgodose de behov och önskemål som framförts av kunder som använder sin båt dagligen för transport. Därför har vi skapat en modern Commuter för dem som kör i alla typer av väder, året runt. typiskt för Norden. Dock är det viktigt att påpeka att det fortfarande är en fritidsbåt och inte skall förväxlas eller jämföras med modeller inom yrkesbåt-kategorin, säger Jonas Göthberg, Försäljningschef på Nimbus.

Nimbus C9 är en båt med omsorgsfull design och ändamålsenlig funktionalitet och passar dem som vill ha en rymlig, snabbgående året-runt ”Commuter”, vill åka skyddat vid längre dagsetapper eller söker en båt för aktiva dagsturer. I Commuter-serien planeras ytterligare två modeller på 8 och 11 m.

Pris från 1 510 250 kr med en Mercury Verado 250 hk.

 

Tekniska fakta

Längd:                9,35 m

Bredd:                 2,95 m

Vikt:                     3 250 kg

Bränsle:             320 liter

Vatten:                80 liter

CE-klass:           C, 8 personer

Kojer:                  2 + 2

Maxfart:              +40 knop

Motoralternativ: Mercury Verado 250/300/350

Volvo Penta V8-300/350 CE

Pris:                    1,5 Mkr

Info:                    www.nimbus.se